Video: River u finalu Kopa Libertadores!

River Plata odolela u Asunsionu protiv Guaranija (1:1) u revanšu polufinala.

Fudbal 22.07.2015 | 14:20
Video: River u finalu Kopa Libertadores!

River je posle punih 19 godina uspeo da se plasira u finale Kopa Libertadores. Milioneri su nakon trijumfa nad Guaranijem u prvoj utakmici na svom Monumentalu prošle nedelje (2:0) odoleli i u revanšu u Asunsionu i remijem 1:1 prošli su u borbu za pehar.

River će se u finalu južnoameričke Lige šampiona boriti sa pobednikom drugog revanša koji je na programu kasno noćas (03.00), a u kome brazilski Internacional brani prednost od 2:1 protiv meksičkog Tigresa.

Kada je reč o utakmici u Asunsionu, River je imao plan da drži loptu u posedu i da proba da ne primi gol u prvih pola sata. I upravo takvu igru smo i gledali. Domaćin jedva da je pripretio, a u 17. minutu, nakon pokušaja More golman Guaranija Agilar je nekako sačuvao mrežu. Argentinski tim je bio bolji u prvom delu, a u 24. minutu beležimo još jednu lepu šansu. Nakon asistencije Sančeza, Rodrigo Mora nije uspeo da smesti loptu u mrežu.

Ipak, u nastavku se slika na terenu totalno promenila. Guarani je krenuo ofanzivno, logično, jer su mu nedostajala bar dva gola za produžetke, a u 61. minutu neizvesnost se vratila u ovaj dvomeč. Udarac glavom Palaua odbio se od stative, a na loptu je natrčao Federiko Fernandez i iz blizine je smestio iza Barovera za prednost domaćina od 1:0.

Eksplodirao je stadion u Asunsionu u tom trenutku, a domaćin je dobio krila i nastavio da napada. Riveru nije bilo prijatno, posebno u 67. minutu kada je posle šuta Palaua, vezista Sančez izbacio loptu sa gol linije i sprečio Paragvajce da potpuno poravnaju ukupan rezultat.

Rizik domaćina su u finišu utakmice iskoristili gosti. Igrao se 79. minut, a Urugvajac Tabare Vijudes, koji je nedavno stigao iz turske Kašimpanse, sjajno je proigrao Lukasa Alarija, a ovaj je fenomenalnim lobom matirao Agilara i stavio tačku na plasman Rivera u finale.

Sada će Argentinci u miru sačekati rivala u finalu i navijati za Tigres, koji noćas u Meksiku juri zaostatak od 2:1 iz prvog meča. Pitate se zašto baš za njih? Pa, zato što po pravilima Kopa Libertadores druga utakmica finala (5. avgusta) mora da se igra na teritoriji Južne Amerike, pa bi po tom pravilu River bio domaćin u revanšu na svom punom Monumentalu ako bi mu rival bio baš Tigres. Ali, jedno su želje…

Komentari / 0

Ostavite komentar