Велики проблем пред окупљање кошаркашких "змајева"?!

Окупљање мушке кошаркашке репрезентације БИХ планирано за четвртак у хотелу Кристал под великим је знаком питања. Разлог – паре.

Кошарка 22.07.2015 | 14:00
Велики проблем пред окупљање кошаркашких "змајева"?!

Хотел “Кристал” на Илиџи мјесто је гдје се по обичају окупљају кошаркашки “змајеви” и одакле крећу са припремама за велика такмичења, али би кошаркаши БиХ у четвртак могли “пољубити” врата.

Власник хотела жели новац унапријед, а Кошаркашки савез БиХ тренутно нема средстава, јер чека уплате спонзора, као и издвајања из ентитетских и државних буџета, сазнаје Анадолија.

"Окупљање 'А' кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине, које је планирано за четвртак, је упитно, прије свега због Владе Федерације БиХ и осталих нивоа власти, који су током претходних година подржавали Кошаркашки савез БиХ. Ове године смо до сада добили нула марака, осим од Кантона Сарајево који нас је подржао у одређеном износу. Не знам да ли Влада Федерације БиХ или остале владе мисле да ће Европско првенство чекати формирање власти, али очигледно је да би БиХ могла остати кући због тога што једноставно не добијамо никакав приход од државе за разлику од осталих земаља који имају приходе од својих влада", рекао је Игор Стојановић, директор кошаркашке репрезентације БиХ.

"Наше мјесто окупљања у претходних неколико година је хотел 'Кристал'. Власник хотела нас је обавијестио да нећемо моћи ући у хотел ако не уплатимо унапријед новац за боравак репрезентативаца. У овом тренутку још нисмо добили никакав новац. Наши спонзори чекају да обавимо активности на Европском првенству и осталим ЕП младих селекција након чега ће нам бити уплаћен новац, а грантови од стране нивоа власти фактички не постоје за Кошаркашки савез БиХ", истакао је он.

Иако су у трци са временом, у КС БиХ се, ипак, надају да би у сриједу, дан уочи окупљања, могли алармирати федералне и државне органе власти, те тако избјећи "планетарни спортски скандал".

Уколико не буду добили новац од државних институција и ако не успију приволити менаџмент хотела "Кристал" на "додатно стрпљење" покушаће изнаћи можда и резервно рјешење окупљањем на другој локацији.

Стојановић није желио говорити на које кошаркаше ће селектор Душко Ивановић моћи рачунати у припремном периоду, односно да ли ће на Европско првенству, као и за већину националних тимова, наступити прве звијезде попут капитена Мирзе Телетовића, Нихада Ђедовића, као и Јусуфа Нуркића.

Окупљање кошаркашких репрезентативаца БиХ планирано је у четвртак, 23. јула 2015. године, до 20 сати у хотелу "Кристал", а селектор Ивановић недавно је изјавио да се нада да ће, прије свих, за БиХ на ЕП играти Телетовић, "због којег је прије годину дана и потписао уговор са КС БиХ".

Коментари / 0

Оставите коментар