Хрвати у ВЕЛИКОМ страху!!!

Фудбалски савез Хрватске стрепи од избацивања са ЕУРО 2016 због кукастог крста обележеног на терену Пољуда.

Фудбал 22.07.2015 | 22:00
Хрвати у ВЕЛИКОМ страху!!!

Европска фудбалска унија (УЕФА) могла би да елиминише репрезентацију Хрватске из квалификација за наредно првенство Европе, након скандала који се одиграо 12. јуна у Сплиту.

Тада је на травњаку сплитског стадиона Пољуд уочи утакмице Х групе између Хрватске и Италије утиснут огроман кукасти крст, због чега је УЕФА покренула истрагу и најавила драконску казну.

"Очекујем да дисциплинци кажу своје, а могуће је и да нас избаце са Еура", рекао је председник ХНС Давор Шукер.

Загребачки "Јутарњи лист" преноси да је ситуација хрватског фудбала додатно отежана недавним писмом премијера Зорана Милановића, у којем је замолио председника УЕФА Мишела Платинија да казна не буде превише строга.

"То је лош потез премијера Милановића. У УЕФА нису одушевљени тим писмом, доживели су га као притисак на Дисциплинску комисију, па и на самог Платинија", рекао је том листу извор из УЕФА.

Одлуку о евентуалном кажњавању ХНС, Дисциплинска комисија УЕФА требало би да донесе у четвртак.

Хрватска се после шест од предвиђених 10 кола налази на челу табеле своје квалификационе групе, са два бода више од Италије, односно четири више од Норвешке.

С обзиром на то да прве две селекције иду директно на ЕП, а трећепласирана у бараж, Хрвати не би требало да имају проблема да четврти пут заредом оду на смотру најбољих репрезентација "старог континента". Ако избегну казну...

Коментари / 0

Оставите коментар