Hrvati u VELIKOM strahu!!!

Fudbalski savez Hrvatske strepi od izbacivanja sa EURO 2016 zbog kukastog krsta obeleženog na terenu Poljuda.

Fudbal 22.07.2015 | 22:00
Hrvati u VELIKOM strahu!!!

Evropska fudbalska unija (UEFA) mogla bi da eliminiše reprezentaciju Hrvatske iz kvalifikacija za naredno prvenstvo Evrope, nakon skandala koji se odigrao 12. juna u Splitu.

Tada je na travnjaku splitskog stadiona Poljud uoči utakmice H grupe između Hrvatske i Italije utisnut ogroman kukasti krst, zbog čega je UEFA pokrenula istragu i najavila drakonsku kaznu.

"Očekujem da disciplinci kažu svoje, a moguće je i da nas izbace sa Eura", rekao je predsednik HNS Davor Šuker.

Zagrebački "Jutarnji list" prenosi da je situacija hrvatskog fudbala dodatno otežana nedavnim pismom premijera Zorana Milanovića, u kojem je zamolio predsednika UEFA Mišela Platinija da kazna ne bude previše stroga.

"To je loš potez premijera Milanovića. U UEFA nisu oduševljeni tim pismom, doživeli su ga kao pritisak na Disciplinsku komisiju, pa i na samog Platinija", rekao je tom listu izvor iz UEFA.

Odluku o eventualnom kažnjavanju HNS, Disciplinska komisija UEFA trebalo bi da donese u četvrtak.

Hrvatska se posle šest od predviđenih 10 kola nalazi na čelu tabele svoje kvalifikacione grupe, sa dva boda više od Italije, odnosno četiri više od Norveške.

S obzirom na to da prve dve selekcije idu direktno na EP, a trećeplasirana u baraž, Hrvati ne bi trebalo da imaju problema da četvrti put zaredom odu na smotru najboljih reprezentacija "starog kontinenta". Ako izbegnu kaznu...

Komentari / 0

Ostavite komentar