Зубац није смијењен,а када ће,не зна се?!

Независни одбор Парламентарне скупштине БиХ разматрао је данас иницијативу министра безбједности БиХ Драгана Мектића за смјену директора Агенције за истраге и заштиту БиХ Горана Зупца, али није донио дефинитивну одлуку о том питању, рекао је предсједник Одбора Жико Крунић.

Босна и Херцеговина 21.07.2015 | 22:14
Зубац није смијењен,а када ће,не зна се?!

"Независни одбор је, прије свега, о томе детаљно дискутовао и изјашњавао се поводом иницијативе. Било је више приједлога од чланова Независног одбора. Дефинитивна одлука о том питању није донесена због недостајућих гласова за квалификовану већину, што је проблем код оваквих тијела", рекао је Крунић новинарима.

Он је појаснио да је за доношење било које одлуке потребно седам гласова "за".

"Међутим, ми ћемо наставити те активности. Ја ћу користити пословничка овлаштења као предсједник Независног одбора, тако да ћу затражити да у року од седам дана нама буде достављен извјештај Сипе о раду за 2014. годину", навео је Крунић.

Према његовим ријечима, након тога ће бити разматрани разлози "за" и "против" смјене и врло брзо ће бити донесена дефинитивна одлука о том питању.

Директор Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ Мирсад Вилић информисао је Независни одбор о нападу на премијера Србије Александра Вучића на комеморативном скупу у Поточарима.

"Закључено је да треба наставити поступак утврђивања чињеница у вези са тим догађајем. Тражићемо писану информацију Дирекције и Одбора за безбједност Савјета министара, а онда ћемо видјети да ли је било пропуста руководилаца полицијских агенција на нивоу БиХ. Не прејудицирамо ништа, Вилић је данас покушао да објасни све детаљно", навео је Крунић.

Према његовим ријечима, ништа негативно није се могло чути у вези са сарадњом полицијских агенција.

"Вилић има подршку већине чланова Одбора. Он је лично предузео све што се могло, али ћемо имати прилику чути и његове сараднике", додао је Крунић.

 

(Глас Српске)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Еx - СДС

21.07.2015 20:19

Шта рећи? Неспособни Савез за ,,промјене'' од сада апстинирам од избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гласач

21.07.2015 21:27

Гласај за Стевандица. Он је сигуран папак.

Name

Ихххх брате

21.07.2015 20:20

Комисије,дирекције,тијела,одбори,пм...показујете немоц зато вас Дофик и вуца за нос.Каква тијела каква расправа.Ујутро ха истјерас из канцеларије и тако све те лопове.Па докле цете се с њима миловати...хапси багру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Старац Милутин

21.07.2015 20:21

У Независном одбору сједи министар правде ФБиХ именован од стране ХДЗ-а ? Када ће неко покренути питање његове "независности"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЗНА

21.07.2015 20:24

Џаба Мектићу наваљујеш када ћеш ти одговарати за оне милионе марака што си покрао са Савјетником америчке амбасаде који је хапшен у САД ради проневјерене новца за реорганизацију безбједноссних агенција у БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдс=ра

21.07.2015 20:32

Овоје луда земља,овде се незна ко пије а народ плаца .Треба похватат пар хиљада лопова.У овој земљи није пеоблем 5-6 људи .Сви су се повезали лопови ко црева .Тешко це бити ово искоренити.Мафија а Зубац чува и Додика и човића а богами и Бакира .Ако се почне клупко да одмотаје биће пуни затвори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема даље

21.07.2015 20:58

Лопов до лопова у свим институцијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

.

21.07.2015 21:01

Младен Босић: Запањујуће је да се Додик око референдума није консултовао са Београдом; Иванића и мене без аргумената оптужује да смо издајници; Не постоји искрена намера да се референдум спроведе хттп://www.нспм.рс/хроника/младен-босиц-запањујуце-је-да-се-додик-око-референдума-није-консултовао-са-београдом-иваница-и-мене-без-аргумената-оптузује-да-смо-издајници.хтмл

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

21.07.2015 21:27

И он као и Дзаферовиц сад це бити златан!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

пик

21.07.2015 21:46

Зубац је унистио СИПУ, на кљуцне позиције је именовао неспособне полтроне из сва три народа а нароцито из реда српског народа, сав сљам је покупио! Сљам мора да зна да је на криминалан нацин досао до цинова и да це заједно са Зубцем одговарати за криминално удрузивање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не дају се кркани

21.07.2015 21:56

Не дају се они тако лако. Главе су у игри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

скорпија

21.07.2015 22:38

Добро увезана криминална организација,гдје се не зна ко кога штити.Не зна се гдје је горе и у ком ресору.Али ово са полицијом и правосуђем је врх покварености и безобразлука.Коме грађани да се обрате данас?

Name

Несхваћен

21.07.2015 22:37

То само у БиХ може, да директор СИПА-е буде човјек осуђен за кривично дјело и који нема приступ тајним подацима, то не може ни полицајац да буде. Међутим, и до Вас је у СзП, да је Додик у власти на БХ нивоу до сада би три пута почистио директора СИПА-е на правди бога, а поготово да има досије као Зубац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

22.07.2015 05:03

На васу несрецу никад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

22.07.2015 06:50

Случај Зубац је апсурд над апсурдима, огледало државе у којој живимо. Ако нема политичке воље да Зубац буде смијењен иако је и кривично пресудјен, зашто не реагује високи представник!!! ОХР је смијенио тоне и тоне полицајаца до сад. Али овај не може бити смијењен. То нарушава Додикву моћ а Додик је амерички човјек. Да није тако, давно би он одлетио. У затвор наравно. Сви су они у игри, и Инцко и такозвана медјународна заједница. Сви причају приче а неће ред и поредак однсоно владавину права. А овај народ је посебна прича. Предугачка.

ОДГОВОРИТЕ