Zubac nije smijenjen,a kada će,ne zna se?!

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH razmatrao je danas inicijativu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića za smjenu direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH Gorana Zupca, ali nije donio definitivnu odluku o tom pitanju, rekao je predsjednik Odbora Žiko Krunić.

Bosna i Hercegovina 21.07.2015 | 22:14
Zubac nije smijenjen,a kada će,ne zna se?!

"Nezavisni odbor je, prije svega, o tome detaljno diskutovao i izjašnjavao se povodom inicijative. Bilo je više prijedloga od članova Nezavisnog odbora. Definitivna odluka o tom pitanju nije donesena zbog nedostajućih glasova za kvalifikovanu većinu, što je problem kod ovakvih tijela", rekao je Krunić novinarima.

On je pojasnio da je za donošenje bilo koje odluke potrebno sedam glasova "za".

"Međutim, mi ćemo nastaviti te aktivnosti. Ja ću koristiti poslovnička ovlaštenja kao predsjednik Nezavisnog odbora, tako da ću zatražiti da u roku od sedam dana nama bude dostavljen izvještaj Sipe o radu za 2014. godinu", naveo je Krunić.

Prema njegovim riječima, nakon toga će biti razmatrani razlozi "za" i "protiv" smjene i vrlo brzo će biti donesena definitivna odluka o tom pitanju.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić informisao je Nezavisni odbor o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića na komemorativnom skupu u Potočarima.

"Zaključeno je da treba nastaviti postupak utvrđivanja činjenica u vezi sa tim događajem. Tražićemo pisanu informaciju Direkcije i Odbora za bezbjednost Savjeta ministara, a onda ćemo vidjeti da li je bilo propusta rukovodilaca policijskih agencija na nivou BiH. Ne prejudiciramo ništa, Vilić je danas pokušao da objasni sve detaljno", naveo je Krunić.

Prema njegovim riječima, ništa negativno nije se moglo čuti u vezi sa saradnjom policijskih agencija.

"Vilić ima podršku većine članova Odbora. On je lično preduzeo sve što se moglo, ali ćemo imati priliku čuti i njegove saradnike", dodao je Krunić.

 

(Glas Srpske)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Ex - SDS

21.07.2015 20:19

Šta reći? Nesposobni Savez za ,,promjene'' od sada apstiniram od izbora.

ODGOVORITE
Name

glasač

21.07.2015 21:27

Glasaj za Stevandica. On je siguran papak.

Name

Ihhhh brate

21.07.2015 20:20

Komisije,direkcije,tijela,odbori,pm...pokazujete nemoc zato vas Dofik i vuca za nos.Kakva tijela kakva rasprava.Ujutro ha istjeras iz kancelarije i tako sve te lopove.Pa dokle cete se s njima milovati...hapsi bagru.

ODGOVORITE
Name

Starac Milutin

21.07.2015 20:21

U Nezavisnom odboru sjedi ministar pravde FBiH imenovan od strane HDZ-a ? Kada će neko pokrenuti pitanje njegove "nezavisnosti"?

ODGOVORITE
Name

OZNA

21.07.2015 20:24

Džaba Mektiću navaljuješ kada ćeš ti odgovarati za one milione maraka što si pokrao sa Savjetnikom američke ambasade koji je hapšen u SAD radi pronevjerene novca za reorganizaciju bezbjednossnih agencija u BiH

ODGOVORITE
Name

sds=ra

21.07.2015 20:32

Ovoje luda zemlja,ovde se nezna ko pije a narod placa .Treba pohvatat par hiljada lopova.U ovoj zemlji nije peoblem 5-6 ljudi .Svi su se povezali lopovi ko creva .Teško ce biti ovo iskoreniti.Mafija a Zubac čuva i Dodika i čovića a bogami i Bakira .Ako se počne klupko da odmotaje biće puni zatvori.

ODGOVORITE
Name

Nema dalje

21.07.2015 20:58

Lopov do lopova u svim institucijama.

ODGOVORITE
Name

.

21.07.2015 21:01

Младен Босић: Запањујуће је да се Додик око референдума није консултовао са Београдом; Иванића и мене без аргумената оптужује да смо издајници; Не постоји искрена намера да се референдум спроведе http://www.nspm.rs/hronika/mladen-bosic-zapanjujuce-je-da-se-dodik-oko-referenduma-nije-konsultovao-sa-beogradom-ivanica-i-mene-bez-argumenata-optuzuje-da-smo-izdajnici.html

ODGOVORITE
Name

vuper

21.07.2015 21:27

I on kao i Dzaferovic sad ce biti zlatan!?

ODGOVORITE
Name

pik

21.07.2015 21:46

Zubac je unistio SIPU, na kljucne pozicije je imenovao nesposobne poltrone iz sva tri naroda a narocito iz reda srpskog naroda, sav sljam je pokupio! Sljam mora da zna da je na kriminalan nacin dosao do cinova i da ce zajedno sa Zubcem odgovarati za kriminalno udruzivanje!

ODGOVORITE
Name

Ne daju se krkani

21.07.2015 21:56

Ne daju se oni tako lako. Glave su u igri.

ODGOVORITE
Name

skorpija

21.07.2015 22:38

Dobro uvezana kriminalna organizacija,gdje se ne zna ko koga štiti.Ne zna se gdje je gore i u kom resoru.Ali ovo sa policijom i pravosuđem je vrh pokvarenosti i bezobrazluka.Kome građani da se obrate danas?

Name

Neshvaćen

21.07.2015 22:37

To samo u BiH može, da direktor SIPA-e bude čovjek osuđen za krivično djelo i koji nema pristup tajnim podacima, to ne može ni policajac da bude. Međutim, i do Vas je u SzP, da je Dodik u vlasti na BH nivou do sada bi tri puta počistio direktora SIPA-e na pravdi boga, a pogotovo da ima dosije kao Zubac.

ODGOVORITE
Name

Joja

22.07.2015 05:03

Na vasu nesrecu nikad!

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

22.07.2015 06:50

Slučaj Zubac je apsurd nad apsurdima, ogledalo države u kojoj živimo. Ako nema političke volje da Zubac bude smijenjen iako je i krivično presudjen, zašto ne reaguje visoki predstavnik!!! OHR je smijenio tone i tone policajaca do sad. Ali ovaj ne može biti smijenjen. To narušava Dodikvu moć a Dodik je američki čovjek. Da nije tako, davno bi on odletio. U zatvor naravno. Svi su oni u igri, i Incko i takozvana medjunarodna zajednica. Svi pričaju priče a neće red i poredak odnsono vladavinu prava. A ovaj narod je posebna priča. Predugačka.

ODGOVORITE