ЛШ: Дила Гори - Партизан 0:2, реакције играча Партизана...

Брашанац открио тајну препорода - Кључ је у промени позиције, али и поверењу тренера које нећу да злоупотебим. Искрени Божинов зна шта Партизану недостаје - Морамо да будемо прецизнији! И ја и Абу и Жиле...Саша Илић и Бабовић: Велика је Стеауа, али можемо са њом да се носимо!

Фудбал 21.07.2015 | 22:40
ЛШ: Дила Гори - Партизан 0:2, реакције играча Партизана...

Млади репрезентативац Србије без сумње најбољи играч Партизана на почетку сезоне.

Одбрана мора да се затегне, напада да поради на реализацији, али зато на игру везног реда Партизана с почетка сезоне нема замерке. У све три такмичарске утакмице црно-бели су доминиали на средини терена, како само у поседу лопте, тако и течним акцијама, у којима, многи се слажу, доминира Дарко Брашанац. За тај учинак млади репрезентативац Србије и дефинитивно најбољи појединац црно-белих с почетка сезоне награђен је голом у Горију, који је усмерио Парни ваљак ка трећем колу квалификација за Лигу шампиона.
"Можда је било проблема у уводу утакмице, имао је Божинов шансу "један на један" да већ у шестом минуту постигне гол и олакша нам посао, међутим, мислим да смо после почетног налета Диле преузели конце игре у своје руке и у потпуности контролисали дешавања на терену. Радује ме игра везног реда, све што смо радили на припремама сад долази до изражаја. Морам рећи да смо и добро анализирали ривала и да нам је наш скаутинг тим припремом меча омогућио да играмо брзо, једноставно, течно. Онако како би Партизан и требало да игра", поручио је Брашанац после утакмице.

На терену је оставо утисак комплетног играча, спремног да повуче напред, чак и да затресе мрежу, али и да се врати и помогне одбрани, па се поставља питање откуд тај препород у његовој игри.
"Мислим да је кључ у промени позиције, јер сад играм ближе голу ривала, али и у поверењу које сам добио откако је Зоран Милинковић дошао за тренера, с обзиром да имам више слободе. Мени као играчу је важно да то поверење осећам и на свакој утакмици се трудим да узвратим што бољом партијом. Сигурно не смем и нећу да злоупотребим његово поверење".

Барашанац истовремено каже да црно-бели неће потценити ривала у наредној рунди, а то ће по свој прилици бити Стеауа.
"И даље је то велико име, не заборавите да је прошле године испала од Лудогореца у оној лудој серији пенала. Генерално, мислим да разлике између екипа са Балкана нису велике и да свакако имамо шансу. Моја једина жеља је била да избегнемо Базел, а за дуел са Стеауом ћемо гледати да се што боље спремимо", рекао је Дарко Брашанац.

Велике заслуге што се Партизан из Грузије враћа без примљеног гола иду на рачун Живка Живковића, који је нарочито у првом полувремену бранио опасне покушаје домаћина, у другом се истекао парадом, а имао је и срећу да после једног слободног ударца лопта уздрма пречку.
"Успешно смо завршили и "друго полувреме" партије са Грузинима. Имали смо прилику да преко Божинова, на почетку дуела, начнемо Дилу, сигурно би нам било лакше да је Валери погодио, али без обзира на то постигли смо голове на време и оправдали улогу фаворита", рекао је Живковић.

Према његовим речима екипа до сад уопште није размишљала о томе шта је чека наредне седмице у Европи, јер - како каже - Стеауа још није завршила посао.
"Полако, ништа још није готово у том двомечу са Тренчином. Румуни ће тек морати да играју своје "друго полувреме", а нас до следећег кола квалификација за Лигу шампиона чека првенствени дуел са Јагодином. Морамо да се понашамо исто као до сада, да размишљамо од утакмице до утакмице, то је једини исправан пут", додао је Живковић.

Све би било још лакше да је погодио Валери Божинов... Тако у глас поручују фудбалери Партизана после реванша са Дилом у коме је бугарски нападач имао сјајну шансу већ у шестом минуту, али и даље чека на свој европски првенац.

А, шта на све каже најзвучније летошње појачање црно-белих?
"Имао сам прву шансу на утакмици и морао сам да је искористим, међутим, нисам битан ја, важно је да је екипа победила. Генерално, у обе утакмице са Дилом смо створили доста шанси, што значи да морамо да будемо прецизнији, да побољшамо проценат реализације, поготову што нас тек очекују јачи ривали. То причам за све нас у офанзивном делу, било да сам на терену ја, Абу, Жиле... Сви морамо да будемо бољи", оценио је Валери Божинов.

Прва мисија - штиклирана. Партизан је против Диле Гори наставио низ успешних премијера у последњих осам сезона квалификација за Лигу шампиона и головима Дарка Брашанца и Абубакара Оумаруа ставио тачку на дуел са противником од кога је, према свим показатељима, бољи од укупних 3:0. Наредни задатак пред црно-белима највероватније ће бити Стеауа (има 2:0 против словачког Тренчина из првог меча, реванш је у среду у Букурешту), за коју најискуснији фудбалери из Хумске 1, Саша Илић и Стефан Бабовић, сложно констатују како није непремостива препрека.

Али, препрека која захтева максималну посвећаност.
"Сад је пред нама далеко озбиљнији и захтевенији задатак. Читао сам и ја да је Стеауа у наводним проблемима финансијске и организационе природе, међутим, то је и даље велики клуб. Не бих чак ни рекао да је и кризи, јер је довео неколико квалитетних појачања овог лета, а на све то има континуитет играња групне фазе Лиге шампиона или Лиге Европе. Осим тога, Партизан је у таквој ситуацији да не може, нити би требало било коме да прети. Не можемо са сигурношћу да тврдимо да ћемо се пласирати у Лигу шампиона, али да ћемо се за њу борити - то можемо", јасан је Саша Илић.

Капитен Парног ваљка одиграо је завршних 11 минута реванша у Грузији у коме је екипа Зорана Милинковића опет показала да је бољи тим од Диле.
"Због услова у којима смо играли и термина почетка (16.30 по локалном времену), утакмица јесте била тешка, али на терену је то била рутинска игра и рутинска победа Партизана. Били смо фаворити пре двомеча, у кооме смо само потврдили да смо квалитетнија екипе од Диле. Пресудио је први гол Брашанца, после тога све је било лакше", напоменуо је Илић.

Његов колега из везног реда и капитен у одсуству легендарног "броја 22", Стефан Бабовић у кратким цртама је прокоментарисао дешавања на првом европском гостовању Партизана ове сезоне.
"Није ово било лоше. Напротив, рекло би се да је победа Партизана рутинска. Дила је пробала раним голом да "закува" утакмицу, али смо на време повели и тако смирили домаћина. Касније је све ишло на нашу воденицу", рекао је Бабовић.

Следећа је Стеауа...

"То је тим друге класе, далеко боље од Диле. Реч је о клубу који је годинама првак Румуније и који је и даље велики, без обзира што се помиње некаква криза резултата, руковођења и финансија. Уосталом, председник Ђиђи Бекали је раније био и менаџер, човек има њух за квалитетне играче, довео је Алжирца Југурта Хамруна, још неколико појачања из румунске лиге и свакако се не сме потценити. Опет, против Стеауе, чини ми се, може да се игра", допунио је Бабовић и рекао да "није видео" провокацију навијача из Грузије који су за време меча истакли хрватску заставу на источној трибини.

Коментари / 0

Оставите коментар