LŠ: Dila Gori - Partizan 0:2, reakcije igrača Partizana...

Brašanac otkrio tajnu preporoda - Ključ je u promeni pozicije, ali i poverenju trenera koje neću da zloupotebim. Iskreni Božinov zna šta Partizanu nedostaje - Moramo da budemo precizniji! I ja i Abu i Žile...Saša Ilić i Babović: Velika je Steaua, ali možemo sa njom da se nosimo!

Fudbal 21.07.2015 | 22:40
LŠ: Dila Gori - Partizan 0:2, reakcije igrača Partizana...

Mladi reprezentativac Srbije bez sumnje najbolji igrač Partizana na početku sezone.

Odbrana mora da se zategne, napada da poradi na realizaciji, ali zato na igru veznog reda Partizana s početka sezone nema zamerke. U sve tri takmičarske utakmice crno-beli su dominiali na sredini terena, kako samo u posedu lopte, tako i tečnim akcijama, u kojima, mnogi se slažu, dominira Darko Brašanac. Za taj učinak mladi reprezentativac Srbije i definitivno najbolji pojedinac crno-belih s početka sezone nagrađen je golom u Goriju, koji je usmerio Parni valjak ka trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
"Možda je bilo problema u uvodu utakmice, imao je Božinov šansu "jedan na jedan" da već u šestom minutu postigne gol i olakša nam posao, međutim, mislim da smo posle početnog naleta Dile preuzeli konce igre u svoje ruke i u potpunosti kontrolisali dešavanja na terenu. Raduje me igra veznog reda, sve što smo radili na pripremama sad dolazi do izražaja. Moram reći da smo i dobro analizirali rivala i da nam je naš skauting tim pripremom meča omogućio da igramo brzo, jednostavno, tečno. Onako kako bi Partizan i trebalo da igra", poručio je Brašanac posle utakmice.

Na terenu je ostavo utisak kompletnog igrača, spremnog da povuče napred, čak i da zatrese mrežu, ali i da se vrati i pomogne odbrani, pa se postavlja pitanje otkud taj preporod u njegovoj igri.
"Mislim da je ključ u promeni pozicije, jer sad igram bliže golu rivala, ali i u poverenju koje sam dobio otkako je Zoran Milinković došao za trenera, s obzirom da imam više slobode. Meni kao igraču je važno da to poverenje osećam i na svakoj utakmici se trudim da uzvratim što boljom partijom. Sigurno ne smem i neću da zloupotrebim njegovo poverenje".

Barašanac istovremeno kaže da crno-beli neće potceniti rivala u narednoj rundi, a to će po svoj prilici biti Steaua.
"I dalje je to veliko ime, ne zaboravite da je prošle godine ispala od Ludogoreca u onoj ludoj seriji penala. Generalno, mislim da razlike između ekipa sa Balkana nisu velike i da svakako imamo šansu. Moja jedina želja je bila da izbegnemo Bazel, a za duel sa Steauom ćemo gledati da se što bolje spremimo", rekao je Darko Brašanac.

Velike zasluge što se Partizan iz Gruzije vraća bez primljenog gola idu na račun Živka Živkovića, koji je naročito u prvom poluvremenu branio opasne pokušaje domaćina, u drugom se istekao paradom, a imao je i sreću da posle jednog slobodnog udarca lopta uzdrma prečku.
"Uspešno smo završili i "drugo poluvreme" partije sa Gruzinima. Imali smo priliku da preko Božinova, na početku duela, načnemo Dilu, sigurno bi nam bilo lakše da je Valeri pogodio, ali bez obzira na to postigli smo golove na vreme i opravdali ulogu favorita", rekao je Živković.

Prema njegovim rečima ekipa do sad uopšte nije razmišljala o tome šta je čeka naredne sedmice u Evropi, jer - kako kaže - Steaua još nije završila posao.
"Polako, ništa još nije gotovo u tom dvomeču sa Trenčinom. Rumuni će tek morati da igraju svoje "drugo poluvreme", a nas do sledećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona čeka prvenstveni duel sa Jagodinom. Moramo da se ponašamo isto kao do sada, da razmišljamo od utakmice do utakmice, to je jedini ispravan put", dodao je Živković.

Sve bi bilo još lakše da je pogodio Valeri Božinov... Tako u glas poručuju fudbaleri Partizana posle revanša sa Dilom u kome je bugarski napadač imao sjajnu šansu već u šestom minutu, ali i dalje čeka na svoj evropski prvenac.

A, šta na sve kaže najzvučnije letošnje pojačanje crno-belih?
"Imao sam prvu šansu na utakmici i morao sam da je iskoristim, međutim, nisam bitan ja, važno je da je ekipa pobedila. Generalno, u obe utakmice sa Dilom smo stvorili dosta šansi, što znači da moramo da budemo precizniji, da poboljšamo procenat realizacije, pogotovu što nas tek očekuju jači rivali. To pričam za sve nas u ofanzivnom delu, bilo da sam na terenu ja, Abu, Žile... Svi moramo da budemo bolji", ocenio je Valeri Božinov.

Prva misija - štiklirana. Partizan je protiv Dile Gori nastavio niz uspešnih premijera u poslednjih osam sezona kvalifikacija za Ligu šampiona i golovima Darka Brašanca i Abubakara Oumarua stavio tačku na duel sa protivnikom od koga je, prema svim pokazateljima, bolji od ukupnih 3:0. Naredni zadatak pred crno-belima najverovatnije će biti Steaua (ima 2:0 protiv slovačkog Trenčina iz prvog meča, revanš je u sredu u Bukureštu), za koju najiskusniji fudbaleri iz Humske 1, Saša Ilić i Stefan Babović, složno konstatuju kako nije nepremostiva prepreka.

Ali, prepreka koja zahteva maksimalnu posvećanost.
"Sad je pred nama daleko ozbiljniji i zahteveniji zadatak. Čitao sam i ja da je Steaua u navodnim problemima finansijske i organizacione prirode, međutim, to je i dalje veliki klub. Ne bih čak ni rekao da je i krizi, jer je doveo nekoliko kvalitetnih pojačanja ovog leta, a na sve to ima kontinuitet igranja grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope. Osim toga, Partizan je u takvoj situaciji da ne može, niti bi trebalo bilo kome da preti. Ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da ćemo se plasirati u Ligu šampiona, ali da ćemo se za nju boriti - to možemo", jasan je Saša Ilić.

Kapiten Parnog valjka odigrao je završnih 11 minuta revanša u Gruziji u kome je ekipa Zorana Milinkovića opet pokazala da je bolji tim od Dile.
"Zbog uslova u kojima smo igrali i termina početka (16.30 po lokalnom vremenu), utakmica jeste bila teška, ali na terenu je to bila rutinska igra i rutinska pobeda Partizana. Bili smo favoriti pre dvomeča, u koome smo samo potvrdili da smo kvalitetnija ekipe od Dile. Presudio je prvi gol Brašanca, posle toga sve je bilo lakše", napomenuo je Ilić.

Njegov kolega iz veznog reda i kapiten u odsustvu legendarnog "broja 22", Stefan Babović u kratkim crtama je prokomentarisao dešavanja na prvom evropskom gostovanju Partizana ove sezone.
"Nije ovo bilo loše. Naprotiv, reklo bi se da je pobeda Partizana rutinska. Dila je probala ranim golom da "zakuva" utakmicu, ali smo na vreme poveli i tako smirili domaćina. Kasnije je sve išlo na našu vodenicu", rekao je Babović.

Sledeća je Steaua...

"To je tim druge klase, daleko bolje od Dile. Reč je o klubu koji je godinama prvak Rumunije i koji je i dalje veliki, bez obzira što se pominje nekakva kriza rezultata, rukovođenja i finansija. Uostalom, predsednik Điđi Bekali je ranije bio i menadžer, čovek ima njuh za kvalitetne igrače, doveo je Alžirca Jugurta Hamruna, još nekoliko pojačanja iz rumunske lige i svakako se ne sme potceniti. Opet, protiv Steaue, čini mi se, može da se igra", dopunio je Babović i rekao da "nije video" provokaciju navijača iz Gruzije koji su za vreme meča istakli hrvatsku zastavu na istočnoj tribini.

Komentari / 0

Ostavite komentar