Толе ''цинкарио'' Звезду УЕФА-и!!!

Томислав Караџић је обмануо и злоупотребио јавност када је поручио да ће УЕФА и Интерпол истраживати меч ОФК Београд - Црвена звезда, открива „Блиц”!

Фудбал 22.07.2015 | 00:00
Толе ''цинкарио'' Звезду УЕФА-и!!!

Да није све како су сервирали из Фудбалског савеза Србије говоре и информације из Ниона. “Блицу” је у седишту УЕФА потврђено да се европска кућа фудбала неће мешати у истрагу поводом спорне утакмице (2:6).

- УЕФА није покренула никакву истрагу, с тим да ће пратити сва дешавања јер је из Фудбалског савеза Србије нама најављена истрага! Дуел ОФК Београда и Звезде је међу пет утакмица на које је било највише уплата у кладионицама током недеље, а то је одмах изазвало сумњу. Наравно, уколико се докажу било какве нечасне радње, клубови ће да сносе жестоке санкције - тврди извор “Блица” у УЕФА.

Потпуно је јасно да је Караџић цинкарио Звезду у УЕФА и желео да меч на Врачару злоупотреби у борби за власт у Савезу, па је пласирао лажну информацију да је чак и Интерпол укључен у истрагу. Наравно, и Звезда је, уз Партизан, кривац за трагичну ситуацију у којој је српски фудбал. Дуг од 50 милиона евра и вечито тражење кривца на другом месту проузроковали су да је клуб у никад лошијој ситуацији. Финансијској, организационој и резултатској.

Караџићу је, такође, била потребна диверзија како се више не би причало о неуспесима репрезентације. Међутим, он је брзо схватио да се заиграо, па је само 16 сати после изјаве комесара за интегритет ФСС Миливоја Миркова да ће “УЕФА и Интерпол истраживати Звездину победу”, стигао немушт деманти, а кривци за све су одједном постали медији!

- Нити сам то изјавио нити је мени УЕФА било шта дојавила. Све је извучено из контекста. Неко жели да ствара лошу атмосферу у ФСС и међу клубовима. Да је утакмица била под сумњом, био бих на стадиону. Није тачно ни да ме је звао Караџић и тражио истрагу. Ја сам само рекао да УЕФА прати све утакмице, постоји мониторинг и уколико дође до наглог пада и скока уплате, то је сумња, а не указује да је намештено - појаснио је Мирков.

У изјави без икаквог садржаја огласио се и Караџић.

- Утакмица је изазвала неуобичајено велику пажњу. Надлежни органи ФСС ће испитати све чињенице и околности које су се одиграле пре, за време и после утакмице - поручио је Караџић.

Шта је УЕФА рекла?

1. Нећемо да се бавимо утакмицом ОФК Београд - Црвена звезда
1. ФСС је нама најавио да ће водити истрагу
3. Следе жестоке казне клубовима ако се докаже
да је меч намештен

''Пријатељски клубови''
Партизан: Металац, Нови Пазар
Црвена звезда: ОФК Београд, Спартак, Радник, Јагодина, Борац, Војводина

Интерпол: Не бавимо се фудбалом

Наш саговорник из безбедносних кругова каже да се Интерпол неће бавити случајем Врачар.
- централа Интерпола у Лиону је средином јуна суспендовала сарадњу са ФИФА у области борбе против намештања утакмица, због великог корупционашког скандала када је ухапшено седам званичника те организације. УЕФА је морала, уколико има сумње и неке доказе за то, да се званично обрати органима Србије, а то није учинила - каже наш саговорник. Б. Ј.

Караџић и Терзић један о другоме: "Хомеини" и примитивац

Звездан Терзић, директор Црвене звезде, није штедео муницију када су у питању Караџић и Мирков.
- Доста нам је више њихове игранке, коју гурају кроз медије, а онда буду дочекани на стадиону Партизана тако да изгледа као да је Хомеини стигао. Чиме је Караџић заслужио такав дочек на стадиону Партизана? Чиме? За Караџића би било нормално да је ОФК Београд победио Звезду.
Он је Караџића окривио за лоше стање у Звезди.
- Ми тражимо истрагу, ми. Па, због спреге Караџића са Партизаном, Звезда је у минусу од 50 милиона! Честитији смо и часнији и од Караџића и од Вучелића, а сигурно нећемо препустити Звезду њима таквима.
Терзић је и повисио тон тешко контролишући бес.
- Највећа брука је седам титула Партизана и то да председник ФСС-а не сме да дође на Звездин стадион. А када неко мора да води обезбеђење, то довољно говори о њему.
Са друге стране, Караџић је Терзића окарактерисао ка “губитника”.
- Конференција Звездана Терзића је примитивни вапај јединог стварног губитника са јучерашњег меча - додао је Караџић. 

Гроф није водио тренинг

Тренинг фудбалера Црвене звезде дан после преокрета протекао је без тренера црвено-белих Миодрага - Грофа Божовића. Званична верзија његовог одсуства гласи да је тренинг пропустио због болова у леђима.

Коментари / 0

Оставите коментар