Tole ''cinkario'' Zvezdu UEFA-i!!!

Tomislav Karadžić je obmanuo i zloupotrebio javnost kada je poručio da će UEFA i Interpol istraživati meč OFK Beograd - Crvena zvezda, otkriva „Blic”!

Fudbal 22.07.2015 | 00:00
Tole ''cinkario'' Zvezdu UEFA-i!!!

Da nije sve kako su servirali iz Fudbalskog saveza Srbije govore i informacije iz Niona. “Blicu” je u sedištu UEFA potvrđeno da se evropska kuća fudbala neće mešati u istragu povodom sporne utakmice (2:6).

- UEFA nije pokrenula nikakvu istragu, s tim da će pratiti sva dešavanja jer je iz Fudbalskog saveza Srbije nama najavljena istraga! Duel OFK Beograda i Zvezde je među pet utakmica na koje je bilo najviše uplata u kladionicama tokom nedelje, a to je odmah izazvalo sumnju. Naravno, ukoliko se dokažu bilo kakve nečasne radnje, klubovi će da snose žestoke sankcije - tvrdi izvor “Blica” u UEFA.

Potpuno je jasno da je Karadžić cinkario Zvezdu u UEFA i želeo da meč na Vračaru zloupotrebi u borbi za vlast u Savezu, pa je plasirao lažnu informaciju da je čak i Interpol uključen u istragu. Naravno, i Zvezda je, uz Partizan, krivac za tragičnu situaciju u kojoj je srpski fudbal. Dug od 50 miliona evra i večito traženje krivca na drugom mestu prouzrokovali su da je klub u nikad lošijoj situaciji. Finansijskoj, organizacionoj i rezultatskoj.

Karadžiću je, takođe, bila potrebna diverzija kako se više ne bi pričalo o neuspesima reprezentacije. Međutim, on je brzo shvatio da se zaigrao, pa je samo 16 sati posle izjave komesara za integritet FSS Milivoja Mirkova da će “UEFA i Interpol istraživati Zvezdinu pobedu”, stigao nemušt demanti, a krivci za sve su odjednom postali mediji!

- Niti sam to izjavio niti je meni UEFA bilo šta dojavila. Sve je izvučeno iz konteksta. Neko želi da stvara lošu atmosferu u FSS i među klubovima. Da je utakmica bila pod sumnjom, bio bih na stadionu. Nije tačno ni da me je zvao Karadžić i tražio istragu. Ja sam samo rekao da UEFA prati sve utakmice, postoji monitoring i ukoliko dođe do naglog pada i skoka uplate, to je sumnja, a ne ukazuje da je namešteno - pojasnio je Mirkov.

U izjavi bez ikakvog sadržaja oglasio se i Karadžić.

- Utakmica je izazvala neuobičajeno veliku pažnju. Nadležni organi FSS će ispitati sve činjenice i okolnosti koje su se odigrale pre, za vreme i posle utakmice - poručio je Karadžić.

Šta je UEFA rekla?

1. Nećemo da se bavimo utakmicom OFK Beograd - Crvena zvezda
1. FSS je nama najavio da će voditi istragu
3. Slede žestoke kazne klubovima ako se dokaže
da je meč namešten

''Prijateljski klubovi''
Partizan: Metalac, Novi Pazar
Crvena zvezda: OFK Beograd, Spartak, Radnik, Jagodina, Borac, Vojvodina

Interpol: Ne bavimo se fudbalom

Naš sagovornik iz bezbednosnih krugova kaže da se Interpol neće baviti slučajem Vračar.
- centrala Interpola u Lionu je sredinom juna suspendovala saradnju sa FIFA u oblasti borbe protiv nameštanja utakmica, zbog velikog korupcionaškog skandala kada je uhapšeno sedam zvaničnika te organizacije. UEFA je morala, ukoliko ima sumnje i neke dokaze za to, da se zvanično obrati organima Srbije, a to nije učinila - kaže naš sagovornik. B. J.

Karadžić i Terzić jedan o drugome: "Homeini" i primitivac

Zvezdan Terzić, direktor Crvene zvezde, nije štedeo municiju kada su u pitanju Karadžić i Mirkov.
- Dosta nam je više njihove igranke, koju guraju kroz medije, a onda budu dočekani na stadionu Partizana tako da izgleda kao da je Homeini stigao. Čime je Karadžić zaslužio takav doček na stadionu Partizana? Čime? Za Karadžića bi bilo normalno da je OFK Beograd pobedio Zvezdu.
On je Karadžića okrivio za loše stanje u Zvezdi.
- Mi tražimo istragu, mi. Pa, zbog sprege Karadžića sa Partizanom, Zvezda je u minusu od 50 miliona! Čestitiji smo i časniji i od Karadžića i od Vučelića, a sigurno nećemo prepustiti Zvezdu njima takvima.
Terzić je i povisio ton teško kontrolišući bes.
- Najveća bruka je sedam titula Partizana i to da predsednik FSS-a ne sme da dođe na Zvezdin stadion. A kada neko mora da vodi obezbeđenje, to dovoljno govori o njemu.
Sa druge strane, Karadžić je Terzića okarakterisao ka “gubitnika”.
- Konferencija Zvezdana Terzića je primitivni vapaj jedinog stvarnog gubitnika sa jučerašnjeg meča - dodao je Karadžić. 

Grof nije vodio trening

Trening fudbalera Crvene zvezde dan posle preokreta protekao je bez trenera crveno-belih Miodraga - Grofa Božovića. Zvanična verzija njegovog odsustva glasi da je trening propustio zbog bolova u leđima.

Komentari / 0

Ostavite komentar