Лед уништио засаде дувана у Семберији

Произвођачи дувана у Семберији претрпјели су велику штету од града који је знатно угрозио усјеве на 80 хектара, изјавио је данас Срни директор фабрике ,,Дуван,, у Бијељини Светозар Михајловић.

Република Српска 21.07.2015 | 20:34
Лед уништио засаде дувана у Семберији

Према његовим ријечима, град је у суботу, 18. јула, на подручју Средње Чађавице и Љељенче нанио штету дувану који је у фази бербе.

Михајловић је рекао да је штету до сада пријавило 30 пољопривредника, од којих је већина осигурала своју производњу дувана.

"Комисије осигуравајућег друштва `Дунав` и радника `Дувана` данас ће обићи терен да заједно са пољопривредницима утврде штету на усјевима", рекао је Михајловић.

Он процјењује да штета није мала и да је на парцелама које су највише страдале град уништио и више од 80 одсто дувана.

Фабрика "Дуван" има ове године уговорену производњу и откуп дувана на 250 хектара у Семберији.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сарајлија

22.07.2015 07:25

.......никакво цудо. Зао ми је Сембераца. Медјутим,треба да знају да је основни разлог то сто је Ковацевиц наредио да се противградне ракете посаљу у Бакинце да се стити Бајин воцњак који има своју приватну противградну одбрану. Казу да кад је "густо" његпов и испале 3 пута висе ракета него сви у наспј Српској а Богами и БиХ....А ста да се ради ....нек се цува "сиротиња" а за нас се зна НА КОНТЕЈНЕРЕ БРАЦО .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ратар

22.07.2015 08:04

Видим Сарајлијо да имас информације.Једино сто не знас је да је Ковацевицу наредио Младен Креркиц ,Бајина десна и лијева рука у Модреици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

22.07.2015 08:44

Зивјели ратари РС. Не знам ланац командовања али једно знам " нама у Републици Српској" дуван и не треба. Под овом Власти смо га давно испусили.

ОДГОВОРИТЕ