Led uništio zasade duvana u Semberiji

Proizvođači duvana u Semberiji pretrpjeli su veliku štetu od grada koji je znatno ugrozio usjeve na 80 hektara, izjavio je danas Srni direktor fabrike ,,Duvan,, u Bijeljini Svetozar Mihajlović.

Republika Srpska 21.07.2015 | 20:34
Led uništio zasade duvana u Semberiji

Prema njegovim riječima, grad je u subotu, 18. jula, na području Srednje Čađavice i Ljeljenče nanio štetu duvanu koji je u fazi berbe.

Mihajlović je rekao da je štetu do sada prijavilo 30 poljoprivrednika, od kojih je većina osigurala svoju proizvodnju duvana.

"Komisije osiguravajućeg društva `Dunav` i radnika `Duvana` danas će obići teren da zajedno sa poljoprivrednicima utvrde štetu na usjevima", rekao je Mihajlović.

On procjenjuje da šteta nije mala i da je na parcelama koje su najviše stradale grad uništio i više od 80 odsto duvana.

Fabrika "Duvan" ima ove godine ugovorenu proizvodnju i otkup duvana na 250 hektara u Semberiji.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sarajlija

22.07.2015 07:25

.......nikakvo cudo. Zao mi je Semberaca. Medjutim,treba da znaju da je osnovni razlog to sto je Kovacevic naredio da se protivgradne rakete posalju u Bakince da se stiti Bajin vocnjak koji ima svoju privatnu protivgradnu odbranu. Kazu da kad je "gusto" njegpov i ispale 3 puta vise raketa nego svi u naspj Srpskoj a Bogami i BiH....A sta da se radi ....nek se cuva "sirotinja" a za nas se zna NA KONTEJNERE BRACO .

ODGOVORITE
Name

ratar

22.07.2015 08:04

Vidim Sarajlijo da imas informacije.Jedino sto ne znas je da je Kovacevicu naredio Mladen Krerkic ,Bajina desna i lijeva ruka u Modreici.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

22.07.2015 08:44

Zivjeli ratari RS. Ne znam lanac komandovanja ali jedno znam " nama u Republici Srpskoj" duvan i ne treba. Pod ovom Vlasti smo ga davno ispusili.

ODGOVORITE