Милинковић: Идемо на побједу и у Букурешту!

Тренер "парног ваљка" оценио да је Партизан испунио зацртане циљеве у Горију и да се сада налази пред великим изазовом против Стеауе.

Фудбал 21.07.2015 | 18:20
Милинковић: Идемо на побједу и у Букурешту!

Партизан се пласирао у треће коло квалификација за Лигу шампиона, пошто је и у другој утакмици, као гост, победио Дила Гори. После београдских 1:0, у реваншу је било 2:0.

Лакши посао је успешно приведен крају, а већ за недељу дана црно-беле очекује први већи испит у новој европској сезони - шампион Румуније Стеауа (ако оправда улогу великог фаворита, одбрани 2:0 из Словачке и елиминише Тренчин).

"То је велики клуб, са великом историјом и традицијом. За Партизан је та утакмица велики изазов. И ту ћемо покушати да победимо у две утакмице", рекао је после меча у Горију тренер Партизана Зоран Милинковић.

Стратег "парног ваљка" честитао је фудбалерима на данашњем пласману у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

"Желели смо да у две утакмице будемо бољи од Дила Горија, то смо и остварили. Превасходни циљ је био да постигнемо први погодак, што смо и успели у првом полувремену. То нам је омогућило да смиримо игру, а после другог смо рутински привели утакмицу крају", казао је Милинковић.

Он је навео да је Дила променила стил игре у односу на први сусрет.

"У Београду ми се није допало како је Дила играла. Данас су кренули да траже гол, тако да је било више простора, што смо ми искористили", додао је тренер црно-белих.

Тренер екипе Дила Гори Уча Сосијашвили рекао је да је Партизан бољи тим и честитао је српском клубу на победи.

"Имали смо неколико добрих прилика. Нисмо их искористили, после чега је Партизан повео. Ситуација се променила после тог гола, хемија нашег тима се променила. Партизан је бољи тим, честитам им на победи, а за нас је ово добра школа", рекао је Сосијашвили.

Коментари / 0

Оставите коментар