Milinković: Idemo na pobjedu i u Bukureštu!

Trener "parnog valjka" ocenio da je Partizan ispunio zacrtane ciljeve u Goriju i da se sada nalazi pred velikim izazovom protiv Steaue.

Fudbal 21.07.2015 | 18:20
Milinković: Idemo na pobjedu i u Bukureštu!

Partizan se plasirao u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je i u drugoj utakmici, kao gost, pobedio Dila Gori. Posle beogradskih 1:0, u revanšu je bilo 2:0.

Lakši posao je uspešno priveden kraju, a već za nedelju dana crno-bele očekuje prvi veći ispit u novoj evropskoj sezoni - šampion Rumunije Steaua (ako opravda ulogu velikog favorita, odbrani 2:0 iz Slovačke i eliminiše Trenčin).

"To je veliki klub, sa velikom istorijom i tradicijom. Za Partizan je ta utakmica veliki izazov. I tu ćemo pokušati da pobedimo u dve utakmice", rekao je posle meča u Goriju trener Partizana Zoran Milinković.

Strateg "parnog valjka" čestitao je fudbalerima na današnjem plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Želeli smo da u dve utakmice budemo bolji od Dila Gorija, to smo i ostvarili. Prevashodni cilj je bio da postignemo prvi pogodak, što smo i uspeli u prvom poluvremenu. To nam je omogućilo da smirimo igru, a posle drugog smo rutinski priveli utakmicu kraju", kazao je Milinković.

On je naveo da je Dila promenila stil igre u odnosu na prvi susret.

"U Beogradu mi se nije dopalo kako je Dila igrala. Danas su krenuli da traže gol, tako da je bilo više prostora, što smo mi iskoristili", dodao je trener crno-belih.

Trener ekipe Dila Gori Uča Sosijašvili rekao je da je Partizan bolji tim i čestitao je srpskom klubu na pobedi.

"Imali smo nekoliko dobrih prilika. Nismo ih iskoristili, posle čega je Partizan poveo. Situacija se promenila posle tog gola, hemija našeg tima se promenila. Partizan je bolji tim, čestitam im na pobedi, a za nas je ovo dobra škola", rekao je Sosijašvili.

Komentari / 0

Ostavite komentar