"Луди" Митар поново у црно-бијелом!

Александар Митровић обукао дрес Њукасла, навијачи одушевљени. Представљен на сајту Њукасла као "Александар Велики". Потписао петогодишњи уговор. "Алан Ширер је мој идол, надам се да ћу играти као он", изјавио је Митар.

Фудбал 22.07.2015 | 23:45
"Луди" Митар поново у црно-бијелом!

После две године поново је обукао црно-бели дрес!

Српски нападач, некадашњи фудбалер Партизана Александар Митровић фотографисан је у хотелу "Хилтон" у дресу Њукасла, његовог новог клуба, а та фотографија је одушевљено прихваћена међу навијачима премијерлигашког клуба, који има исте боје као и Партизан.

Митровић је, у међувремену, обавио све формалности и представљен је у уторак пре подне на сајту Њукасла. Овом трансферу обрадовали су се и у Партизану, јер према уговору који српски шампион има са Андерлехтом, у који је Митровић отишао пре две сезоне, од сваке будуће продаје овог играча и Партизану припада део.

Иако се рачунало на неких 3,5 до 4 милиона евра, један од челника Партизана Милорад Вучелић у понедељак је рекао да црно-белима припада два милиона евра (мада енглески медији помињу цифру од 2,8 милиона евра).

На сајту Њукасла наведено је да је "Александар Велики" (Александар Тхе Греат) потписао петогодишњи уговор за 13 милиона фунти, што је четврти највећи трансфер у историји клуба.

(све фотографије са представљања погледајте на сајту клуба)

Митровић се неће прикључити екипи која је на турнеји по САД, већ ће је сачекати, а његов деби за нови клуб очекује се у пријатељском мечу у недељу против Шефилд венздеја.

"Пресрећан сам што сам дошао у Њукасл. Обишао сам стадион и одушевљен сам. Играо сам на многим импресивним стадионима, али Сент Џејмс Парк ме је разгалио. Једва чекам да дебитујем овде. Знам да Њукасл има страствене навијаче, да клуб има велику историју. Знам да ћу бити под притиском, али волим притисак и такве ситуације. Знам и који су чувени фудбалери играли за Њукасл, пре свих Алан Ширер, који је мој идол, херој. Надам се да ћу играти као он за овај клуб. Биће ми част", изјавио је Митровић.

Тренер Њукасл Стив Мекларен такође је изразио задовољство реализацијом овог трансфера.

"Ово је фантастичан посао за нас! Успели смо да победимо конкуренцију у борби за врхунског младог играча. Александар је неко ко би могао значајно да помогне тиму и нашим циљевима".

Енглески медији су се расписали о Митровићу, називајући га "српским Мариом Балотелијем" или "лудим српским голгетером".

У једном од чланака о Митровићу, истиче се да је његова сличност са Балотелијем у томе што су обојица својеглави, што имају чудне фризуре и што имају необичне, па и бизарне прославе голова. Такође, обојица носе дресове са бројем 45.

"Ипак, то су и једине сличности са Балотелијем. За разлику од Италијана, који је лењ, Митровић је у Андерлехту развио радну дисциплину и досегао репутацију једног од најквалитетнијих младих нападача у Европи, а о њему је у суперлативима говорио и нико други до Жозе Мурињо", наводи лист "Експрес".

Исти лист додаје и да је тренер Андерлехта Хаси Бешник, који се често сукобљавао са Митровићем називајући га понекад и "лудим", признао да је реч о једном од најпосвећенијих фудбалера са којима је радио до сада, који има комбинацију предаторског, убилачког инстинкта пред голом противника и жеље да се докаже, уз сјајне физичке предиспозиције.

Њукаслу је потребна свежа крв у нападу, а колико је црно-белима и тренеру Стиву Мекларену било стало да доведу Митровића говори и то што су у борби за довођењем Митровића победили Порто, Рому и Бенфику.

Према истом извору, Митровић ће за посао нападача, односно "трпања противничких мрежа", годишње добијати 2,5 милиона евра (без бонуса). Новац који ће Њукасл уложити у њега тек треба да оправда, али је несумњиво да је "Митар" тип фудбалера који се ничега не плаши и да ће учинити све да докаже да вреди.

Уосталом, одушевио је све у новембру прошле године када је одиграо сјајан меч на "Емирејтсу" и погодио мрежу Арсенала у првој фази Лиге шампиона, за коначних 3:3.

Коментари / 0

Оставите коментар