"Ludi" Mitar ponovo u crno-bijelom!

Aleksandar Mitrović obukao dres Njukasla, navijači oduševljeni. Predstavljen na sajtu Njukasla kao "Aleksandar Veliki". Potpisao petogodišnji ugovor. "Alan Širer je moj idol, nadam se da ću igrati kao on", izjavio je Mitar.

Fudbal 22.07.2015 | 23:45
"Ludi" Mitar ponovo u crno-bijelom!

Posle dve godine ponovo je obukao crno-beli dres!

Srpski napadač, nekadašnji fudbaler Partizana Aleksandar Mitrović fotografisan je u hotelu "Hilton" u dresu Njukasla, njegovog novog kluba, a ta fotografija je oduševljeno prihvaćena među navijačima premijerligaškog kluba, koji ima iste boje kao i Partizan.

Mitrović je, u međuvremenu, obavio sve formalnosti i predstavljen je u utorak pre podne na sajtu Njukasla. Ovom transferu obradovali su se i u Partizanu, jer prema ugovoru koji srpski šampion ima sa Anderlehtom, u koji je Mitrović otišao pre dve sezone, od svake buduće prodaje ovog igrača i Partizanu pripada deo.

Iako se računalo na nekih 3,5 do 4 miliona evra, jedan od čelnika Partizana Milorad Vučelić u ponedeljak je rekao da crno-belima pripada dva miliona evra (mada engleski mediji pominju cifru od 2,8 miliona evra).

Na sajtu Njukasla navedeno je da je "Aleksandar Veliki" (Aleksandar The Great) potpisao petogodišnji ugovor za 13 miliona funti, što je četvrti najveći transfer u istoriji kluba.

(sve fotografije sa predstavljanja pogledajte na sajtu kluba)

Mitrović se neće priključiti ekipi koja je na turneji po SAD, već će je sačekati, a njegov debi za novi klub očekuje se u prijateljskom meču u nedelju protiv Šefild venzdeja.

"Presrećan sam što sam došao u Njukasl. Obišao sam stadion i oduševljen sam. Igrao sam na mnogim impresivnim stadionima, ali Sent Džejms Park me je razgalio. Jedva čekam da debitujem ovde. Znam da Njukasl ima strastvene navijače, da klub ima veliku istoriju. Znam da ću biti pod pritiskom, ali volim pritisak i takve situacije. Znam i koji su čuveni fudbaleri igrali za Njukasl, pre svih Alan Širer, koji je moj idol, heroj. Nadam se da ću igrati kao on za ovaj klub. Biće mi čast", izjavio je Mitrović.

Trener Njukasl Stiv Meklaren takođe je izrazio zadovoljstvo realizacijom ovog transfera.

"Ovo je fantastičan posao za nas! Uspeli smo da pobedimo konkurenciju u borbi za vrhunskog mladog igrača. Aleksandar je neko ko bi mogao značajno da pomogne timu i našim ciljevima".

Engleski mediji su se raspisali o Mitroviću, nazivajući ga "srpskim Mariom Balotelijem" ili "ludim srpskim golgeterom".

U jednom od članaka o Mitroviću, ističe se da je njegova sličnost sa Balotelijem u tome što su obojica svojeglavi, što imaju čudne frizure i što imaju neobične, pa i bizarne proslave golova. Takođe, obojica nose dresove sa brojem 45.

"Ipak, to su i jedine sličnosti sa Balotelijem. Za razliku od Italijana, koji je lenj, Mitrović je u Anderlehtu razvio radnu disciplinu i dosegao reputaciju jednog od najkvalitetnijih mladih napadača u Evropi, a o njemu je u superlativima govorio i niko drugi do Žoze Murinjo", navodi list "Ekspres".

Isti list dodaje i da je trener Anderlehta Hasi Bešnik, koji se često sukobljavao sa Mitrovićem nazivajući ga ponekad i "ludim", priznao da je reč o jednom od najposvećenijih fudbalera sa kojima je radio do sada, koji ima kombinaciju predatorskog, ubilačkog instinkta pred golom protivnika i želje da se dokaže, uz sjajne fizičke predispozicije.

Njukaslu je potrebna sveža krv u napadu, a koliko je crno-belima i treneru Stivu Meklarenu bilo stalo da dovedu Mitrovića govori i to što su u borbi za dovođenjem Mitrovića pobedili Porto, Romu i Benfiku.

Prema istom izvoru, Mitrović će za posao napadača, odnosno "trpanja protivničkih mreža", godišnje dobijati 2,5 miliona evra (bez bonusa). Novac koji će Njukasl uložiti u njega tek treba da opravda, ali je nesumnjivo da je "Mitar" tip fudbalera koji se ničega ne plaši i da će učiniti sve da dokaže da vredi.

Uostalom, oduševio je sve u novembru prošle godine kada je odigrao sjajan meč na "Emirejtsu" i pogodio mrežu Arsenala u prvoj fazi Lige šampiona, za konačnih 3:3.

Komentari / 0

Ostavite komentar