Видео - ЛШ: Партизан лако прошао кроз Гори и чека Стеауу!

Фудбалери Партизана пласирали су се у треће коло квалификација за Лигу шампиона, пошто су два пута савладали Дилу Гори из Грузије.

Фудбал 21.07.2015 | 16:37
Видео - ЛШ: Партизан лако прошао кроз Гори и чека Стеауу!

После минималне победе у Београду, 'црно-бели' су на гостовању у Горију славили 2:0 (1:0) и дошли на два корака до пласмана у елитно такмичење.

Вођство шампиону Србије донео је Дарко Брашанац, после одличног продора и асистенције Немање Петровића у 37. минуту, да би коначан резултат поставио Абубакар Умару, на пâс Андрије Живковића, после девет минута игре у другом полувремену.

Екипа Зорана Милинковића у наредној рунди играће против бољег из дуела Тренчин – Стеауа, а румунски шампион је први меч у Словачкој решио у своју корист (2:0).

Стадион Тенгиз Бурјанадзе био испуњен је до последњег места, а међу 5.000 људи било је и неколико десетина навијача Партизана.

Ток меча:

Састави:

Дила Гори: Шевченко, Квакадзе, Багаев, Куртсилава, Наваловски, Папава (Квирквија 45) , Дзариа, Илуридзе, Гвалиа, Мартсваладзе (Машуковим 45), Модебадзе (Еристави 82)

Партизан: Ж. Живковић, Ћирковић, Балажиц, Петровић, Вулићевић, Јевтовић, Брашанац (Илић 80), А. Живковић, Бабовић, Божинов (Нинковић 68), Умару (Шапоњић 87)

Партизан је кренуо офанзивно, а већ у шестом минуту Валери Божинов пропустио је сјајну шансу. Претходно је непрецизан био Ћирковић, да би само минут касније Бугарин пропустио шансу да крунише веома добар напад црно-белих.

Андрија Живковић је повукао лопту по десном боку, одиграо до Брашанца у средину, а овај послао диван пâс и спојио нападача са голом. Међутим, бивши играч Јувентуса и Манчестер Ситија слабо је захватио лопту, па је Шевченко лако интервенисао.

Домаћи играчи успели су да се ослободе притиска, да би први ударац ка голу Живка Живковића забележили у 15. минуту, али је Илуридзе гађао право у голмана црно-белих са ивице казненог. Уброз је узвратио и тим Зорана Милинковића, када је Стефан Бабовић пребацио лопту са левог крила, Божинов је пропустио, али Андрија Живковић није успео да погоди даљи угао са 16 метара.

У наредних десетак минута, Дила је била та која је бивала опаснија, а у два наврата је имала добру прилику за вођство.

Најпре је, после центаршута Гвалије, Балажиц закачио лопту, а она се од земље одбила за мало преко пречке – да би исти играч који је извео прекид опасно запретио са 25 метара.

Црно-бели су поново успели да преузму конторлу, а само неколико тренутака касније, у 37. минуту, стигли су до вођства.

Најзаслужнији за погодак Партизана био је леви бек Немања Петровић, који је, после дуплог пâса са Умаруом на левом боку, гурнуо ривалу лопту кроз ноге и одложио је до Дарка Брашанца – а везиста са десетак метара послао пројектил у ближи угао гола Шевченка – 0:1.

До полувремена виђена је само још једна прилика за Дилу, а мало је недостајало да Грузини стигну до изједначења. Модебадзе је остао сам на ивици петерца, добро је скочио, али је његов ударац завршио тик поред даље стативе.

Тренер Диле Уча Сосијашвили одлучио се за тоталну офанзиву у другом делу сусрета, па Папаву и Иулридзеа заменио Квирквијом и Машуковим, а после десет минута игре домаћи су имали прилику да стигну до изједначења. Мартсваладзе је покушао са двадесетак метара, али је његов ударац отишао поред даље стативе гола Шевченка.

Могао је Камерунац Абубакар Умару да реши двомеч у 58. минуту, али је, после лепе лопте Стефана Бабовића, пропустио прилику да са само неколико метара савлада Шевченка. Међутим, само недуго затим, у 64. минуту, бивши нападач се исправио и послао црно-беле ближе Лиги шампиона.

Овога пута у улози асистента нашао се Живковић, који је послао савршен пâс до свог надапача, а Умару лако послао лопту кроз ноге голману гостију – 0:2.

Само неколико тренутака касније исти играч пропустио је прилику и да дефинитивно реши питање победника, поново после акције са Живковићем, али је био непрецизан из веома изгледне позиције. У међувремену, Зоран Милинковић је извршио прву измену и уместо Божинова на терен послао Николу Нинковића.

Домаћи су до краја сусрета успели да погоде само пречкуиз слободног ударца, али је Партизан без већих проблема контролисао дешавања на терену, привео меч крају и у потпуности заслужено прошао у треће коло квалификација за Лигу шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар