Video - LŠ: Partizan lako prošao kroz Gori i čeka Steauu!

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su dva puta savladali Dilu Gori iz Gruzije.

Fudbal 21.07.2015 | 16:37
Video - LŠ: Partizan lako prošao kroz Gori i čeka Steauu!

Posle minimalne pobede u Beogradu, 'crno-beli' su na gostovanju u Goriju slavili 2:0 (1:0) i došli na dva koraka do plasmana u elitno takmičenje.

Vođstvo šampionu Srbije doneo je Darko Brašanac, posle odličnog prodora i asistencije Nemanje Petrovića u 37. minutu, da bi konačan rezultat postavio Abubakar Umaru, na pâs Andrije Živkovića, posle devet minuta igre u drugom poluvremenu.

Ekipa Zorana Milinkovića u narednoj rundi igraće protiv boljeg iz duela Trenčin – Steaua, a rumunski šampion je prvi meč u Slovačkoj rešio u svoju korist (2:0).

Stadion Tengiz Burjanadze bio ispunjen je do poslednjeg mesta, a među 5.000 ljudi bilo je i nekoliko desetina navijača Partizana.

Tok meča:

Sastavi:

Dila Gori: Ševčenko, Kvakadze, Bagaev, Kurtsilava, Navalovski, Papava (Kvirkvija 45) , Dzaria, Iluridze, Gvalia, Martsvaladze (Mašukovim 45), Modebadze (Eristavi 82)

Partizan: Ž. Živković, Ćirković, Balažic, Petrović, Vulićević, Jevtović, Brašanac (Ilić 80), A. Živković, Babović, Božinov (Ninković 68), Umaru (Šaponjić 87)

Partizan je krenuo ofanzivno, a već u šestom minutu Valeri Božinov propustio je sjajnu šansu. Prethodno je neprecizan bio Ćirković, da bi samo minut kasnije Bugarin propustio šansu da kruniše veoma dobar napad crno-belih.

Andrija Živković je povukao loptu po desnom boku, odigrao do Brašanca u sredinu, a ovaj poslao divan pâs i spojio napadača sa golom. Međutim, bivši igrač Juventusa i Mančester Sitija slabo je zahvatio loptu, pa je Ševčenko lako intervenisao.

Domaći igrači uspeli su da se oslobode pritiska, da bi prvi udarac ka golu Živka Živkovića zabeležili u 15. minutu, ali je Iluridze gađao pravo u golmana crno-belih sa ivice kaznenog. Ubroz je uzvratio i tim Zorana Milinkovića, kada je Stefan Babović prebacio loptu sa levog krila, Božinov je propustio, ali Andrija Živković nije uspeo da pogodi dalji ugao sa 16 metara.

U narednih desetak minuta, Dila je bila ta koja je bivala opasnija, a u dva navrata je imala dobru priliku za vođstvo.

Najpre je, posle centaršuta Gvalije, Balažic zakačio loptu, a ona se od zemlje odbila za malo preko prečke – da bi isti igrač koji je izveo prekid opasno zapretio sa 25 metara.

Crno-beli su ponovo uspeli da preuzmu kontorlu, a samo nekoliko trenutaka kasnije, u 37. minutu, stigli su do vođstva.

Najzaslužniji za pogodak Partizana bio je levi bek Nemanja Petrović, koji je, posle duplog pâsa sa Umaruom na levom boku, gurnuo rivalu loptu kroz noge i odložio je do Darka Brašanca – a vezista sa desetak metara poslao projektil u bliži ugao gola Ševčenka – 0:1.

Do poluvremena viđena je samo još jedna prilika za Dilu, a malo je nedostajalo da Gruzini stignu do izjednačenja. Modebadze je ostao sam na ivici peterca, dobro je skočio, ali je njegov udarac završio tik pored dalje stative.

Trener Dile Uča Sosijašvili odlučio se za totalnu ofanzivu u drugom delu susreta, pa Papavu i Iulridzea zamenio Kvirkvijom i Mašukovim, a posle deset minuta igre domaći su imali priliku da stignu do izjednačenja. Martsvaladze je pokušao sa dvadesetak metara, ali je njegov udarac otišao pored dalje stative gola Ševčenka.

Mogao je Kamerunac Abubakar Umaru da reši dvomeč u 58. minutu, ali je, posle lepe lopte Stefana Babovića, propustio priliku da sa samo nekoliko metara savlada Ševčenka. Međutim, samo nedugo zatim, u 64. minutu, bivši napadač se ispravio i poslao crno-bele bliže Ligi šampiona.

Ovoga puta u ulozi asistenta našao se Živković, koji je poslao savršen pâs do svog nadapača, a Umaru lako poslao loptu kroz noge golmanu gostiju – 0:2.

Samo nekoliko trenutaka kasnije isti igrač propustio je priliku i da definitivno reši pitanje pobednika, ponovo posle akcije sa Živkovićem, ali je bio neprecizan iz veoma izgledne pozicije. U međuvremenu, Zoran Milinković je izvršio prvu izmenu i umesto Božinova na teren poslao Nikolu Ninkovića.

Domaći su do kraja susreta uspeli da pogode samo prečkuiz slobodnog udarca, ali je Partizan bez većih problema kontrolisao dešavanja na terenu, priveo meč kraju i u potpunosti zasluženo prošao u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar