Видео: Није Федекс баш увијек ''хладан'' као на терену!

Роџер Федерер посетио је Малави, где је отворио развојни центар за децу, у склопу рада своје добротворне фондације.

Тенис 21.07.2015 | 22:20
Видео: Није Федекс баш увијек ''хладан'' као на терену!

Роџер Федерер искористио је паузу до почетка серије турнира по САД да се посвети хуманитарном раду и фондацији која носи његово име.

Он је отпутовао у Малави како би видео утицај уложених средстава фондације у образовне прогаме на подручју Јужне Африке.

"То је као када сретнете пријатеља којег нисте видели 20 година", рекао је други тенисер света у Јоханесбургу, који је искористио сваки слободан тренутак да се забави са малишанима.

Федерер, чија је мајка из Јужне Африке, па и он поседује пасош те земље, рекао је да је циљ фондације да се до 2018. године помогне образовању милион деце.

"Можете бити веома сентиментални и тужни због великог сиромаштва у местима као што је Малави. Али, видео сам позитиван став код деце, иако имају ограничене могућности", рекао је други играч света.

Федерер, који је 12. јула изгубио у финалу Вимблдона од Новака Ђоковића, рекао је да ће се ускоро вратити тренинзима уочи турнеје по САД и УС Опена.

"После таквих турнира какав је Вимблдон извучете само позитивне ствари, али и оне ствари које сте могли да урадите боље, пошто увек можете боље", рекао је Федерер и додао да је разочаран због пораза од Ђоковића.

Освајач 17 гренд слем титула навео је да медији и остали понекад имају превелика очекивања и да је сам пласман у финале гренд слема велико достигнуће.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сам

21.07.2015 20:46

Велики господин.

ОДГОВОРИТЕ