Video: Nije Fedeks baš uvijek ''hladan'' kao na terenu!

Rodžer Federer posetio je Malavi, gde je otvorio razvojni centar za decu, u sklopu rada svoje dobrotvorne fondacije.

Tenis 21.07.2015 | 22:20
Video: Nije Fedeks baš uvijek ''hladan'' kao na terenu!

Rodžer Federer iskoristio je pauzu do početka serije turnira po SAD da se posveti humanitarnom radu i fondaciji koja nosi njegovo ime.

On je otputovao u Malavi kako bi video uticaj uloženih sredstava fondacije u obrazovne progame na području Južne Afrike.

"To je kao kada sretnete prijatelja kojeg niste videli 20 godina", rekao je drugi teniser sveta u Johanesburgu, koji je iskoristio svaki slobodan trenutak da se zabavi sa mališanima.

Federer, čija je majka iz Južne Afrike, pa i on poseduje pasoš te zemlje, rekao je da je cilj fondacije da se do 2018. godine pomogne obrazovanju milion dece.

"Možete biti veoma sentimentalni i tužni zbog velikog siromaštva u mestima kao što je Malavi. Ali, video sam pozitivan stav kod dece, iako imaju ograničene mogućnosti", rekao je drugi igrač sveta.

Federer, koji je 12. jula izgubio u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića, rekao je da će se uskoro vratiti treninzima uoči turneje po SAD i US Opena.

"Posle takvih turnira kakav je Vimbldon izvučete samo pozitivne stvari, ali i one stvari koje ste mogli da uradite bolje, pošto uvek možete bolje", rekao je Federer i dodao da je razočaran zbog poraza od Đokovića.

Osvajač 17 grend slem titula naveo je da mediji i ostali ponekad imaju prevelika očekivanja i da je sam plasman u finale grend slema veliko dostignuće.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sam

21.07.2015 20:46

Veliki gospodin.

ODGOVORITE