Митровић у Њукаслу - ''Александар Велики''!

Српски фудбалски репрезентативац Александар Митровић, досадашњи нападач Андерлехта, званично се придрузио Нукаслу на период од пет година.

Фудбал 22.07.2015 | 10:00
Митровић у Њукаслу - ''Александар Велики''!

Њукасл није саопштио износ трансфера за Митровића који је за Андерлехт на 90 утакмица постигао 44 гола, али је нагласо да је четврти најскупљи у историји клуба.

Менаџер Њукасла Стив Мекларен истакао је да је клуб успео да "победи јаку конкуренцију како би у своје редове довео једног од највећих европских талената".

„Ово је фантастично појачање за нас. Борили смо се са многима да обезбедимо потпис врхунског младог играча у Европи. Александар је неко ко може да се развије са тимом и који ће нам помоћи да стигнемо где желимо. Као управа смо заједнички радили да би се ово десило. Демонстрација тога да смо желели да ’погурамо’ процес“, казао је Мекларен.

Митровић је друго појачање Њукасла, после Холанђанина Жоржиња Вајналдума који је прешао из ПСВ Ајндховена

„Посетио сам стадион и било је невероватно. Играо сам на много импресивних стадиона током каријере, али је Сент Џејмс Парк толико велики да не могу да дочекам своју прву утакмицу овде“, рекао је 20- годишњи Митровић којег су на сајту представили као Александра Великог.

Србин је прошле сезоне у дресу Андерлехта постигао 28 голова у свим такмичењима, а на трансферу у Њукасл лично је инсиситирао Мекларен.

„Знам колико су навијачи страствени – ово је клуб са великом историјом и навијачи су велики део тога. Биће притиска, то је сигурно, али ја волим притисак. Такође знам и славне фудбалере који су играли за Њукасла Јунајтед, попут Алана Ширера који је мој херој. Надам се да могу играти као он, биће ми част“, истакао је српски репрезентативац.

Он се потом осврнуо на претходни период у којем је чекао трансфер.

„Били су то дуги дани за мене јер сам сваки дан чекао да видим да ли ће се клубови договорити. Веома сам срећан, поносан и једва чекам да почнем да тренирам. Прошле сезоне је Њукасл питао за мене и показао да ме стварно жели. То је разлог због којег сам дошао. Такође, навијач сам овог клуба“, закључио је Митровић.

Интересовање за бившег фудбалера Партизана раније су показали Арсенал, Ливерпул и Манчестер Јунајтед.

Митровић је 2013. године прешао из Партизана у Андерлехт, док је за репрезентацију Србије одиграо 13 мечева и дао један гол.

Коментари / 0

Оставите коментар