Mitrović u Njukaslu - ''Aleksandar Veliki''!

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović, dosadašnji napadač Anderlehta, zvanično se pridruzio Nukaslu na period od pet godina.

Fudbal 22.07.2015 | 10:00
Mitrović u Njukaslu - ''Aleksandar Veliki''!

Njukasl nije saopštio iznos transfera za Mitrovića koji je za Anderleht na 90 utakmica postigao 44 gola, ali je naglaso da je četvrti najskuplji u istoriji kluba.

Menadžer Njukasla Stiv Meklaren istakao je da je klub uspeo da "pobedi jaku konkurenciju kako bi u svoje redove doveo jednog od najvećih evropskih talenata".

„Ovo je fantastično pojačanje za nas. Borili smo se sa mnogima da obezbedimo potpis vrhunskog mladog igrača u Evropi. Aleksandar je neko ko može da se razvije sa timom i koji će nam pomoći da stignemo gde želimo. Kao uprava smo zajednički radili da bi se ovo desilo. Demonstracija toga da smo želeli da ’poguramo’ proces“, kazao je Meklaren.

Mitrović je drugo pojačanje Njukasla, posle Holanđanina Žoržinja Vajnalduma koji je prešao iz PSV Ajndhovena

„Posetio sam stadion i bilo je neverovatno. Igrao sam na mnogo impresivnih stadiona tokom karijere, ali je Sent Džejms Park toliko veliki da ne mogu da dočekam svoju prvu utakmicu ovde“, rekao je 20- godišnji Mitrović kojeg su na sajtu predstavili kao Aleksandra Velikog.

Srbin je prošle sezone u dresu Anderlehta postigao 28 golova u svim takmičenjima, a na transferu u Njukasl lično je insisitirao Meklaren.

„Znam koliko su navijači strastveni – ovo je klub sa velikom istorijom i navijači su veliki deo toga. Biće pritiska, to je sigurno, ali ja volim pritisak. Takođe znam i slavne fudbalere koji su igrali za Njukasla Junajted, poput Alana Širera koji je moj heroj. Nadam se da mogu igrati kao on, biće mi čast“, istakao je srpski reprezentativac.

On se potom osvrnuo na prethodni period u kojem je čekao transfer.

„Bili su to dugi dani za mene jer sam svaki dan čekao da vidim da li će se klubovi dogovoriti. Veoma sam srećan, ponosan i jedva čekam da počnem da treniram. Prošle sezone je Njukasl pitao za mene i pokazao da me stvarno želi. To je razlog zbog kojeg sam došao. Takođe, navijač sam ovog kluba“, zaključio je Mitrović.

Interesovanje za bivšeg fudbalera Partizana ranije su pokazali Arsenal, Liverpul i Mančester Junajted.

Mitrović je 2013. godine prešao iz Partizana u Anderleht, dok je za reprezentaciju Srbije odigrao 13 mečeva i dao jedan gol.

Komentari / 0

Ostavite komentar