Рајковић, Роналдо, Бирхоф и Канаваро извлаче куглице за СП!

Капитен Црвене звезде Предраг Рајковић рекао је за сајт ФИФА да једва чека жреб за Светско првенство у Русији 2018. године, на ком ће извлачити куглице.

Фудбал 22.07.2015 | 09:40
Рајковић, Роналдо, Бирхоф и Канаваро извлаче куглице за СП!

"На жребу ће бити многа велика имена из света фудбала и не могу да дочекам да проживим такво искуство", рекао је Рајковић.

Жреб за квалификације за Мундијал у Русији заказан је за 25. јул, у палати Константин у Санкт Петербургу, а најбољем младом голману света асистираће нико други него један од најбољих нападача свих времена – Луси Назарио Роналдо да Лима.

Осим Бразилца, између осталих, у Русији ће се наћи и Фабио Канаваро и Оливер Бирхоф.

ФИФА се осврнула и на недавни велики успех младе репрезентације Србије, која је предвођена управо капитеном Рајковићем – савладала селекцију Бразила на Новом Зеланду – поставши првак света за играче до 20 година. Момак из Јагодине проглашен је за најбољег чувара мреже на турниру.

"Било је феноменално. Али, морам да истакнем да то није мој успех, већ успех целог тима. Заједно смо успели да испишемо нове странице историје за Србију", нагласио је Рајковић, додавши да му је дечачки сан да заигра на Мундијалу, "Имао сам 11 година када се играо Мундијал у Немачкој 2006. године и пажљиво сам пратио игре Србије и Црне Горе. Нажалост, нису одиграли баш најбоље, а надам се да ћемо бити далеко бољи у Русији. Од малих ногу гледам Светско првенство – сва велика имена и све велике мечеве које оно доноси. Одувек сам желео да будем део свега тога".

Рајковић је за крај открио кога би волео да избегне у потенцијалној групи, ако се Србија пласира на Мундијал.

"Има много потенцијални фаворита, али ја бих волео да избегнемо Аргентину, Енглеску и Шпанију..", закључио је Рајковић, који је на пут у Русију, због ког неће бранити у другом колу Суперлиге против Металца, повео тренера голмана са Маракане Срђана Максимовића.

Коментари / 0

Оставите коментар