Rajković, Ronaldo, Birhof i Kanavaro izvlače kuglice za SP!

Kapiten Crvene zvezde Predrag Rajković rekao je za sajt FIFA da jedva čeka žreb za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, na kom će izvlačiti kuglice.

Fudbal 22.07.2015 | 09:40
Rajković, Ronaldo, Birhof i Kanavaro izvlače kuglice za SP!

"Na žrebu će biti mnoga velika imena iz sveta fudbala i ne mogu da dočekam da proživim takvo iskustvo", rekao je Rajković.

Žreb za kvalifikacije za Mundijal u Rusiji zakazan je za 25. jul, u palati Konstantin u Sankt Peterburgu, a najboljem mladom golmanu sveta asistiraće niko drugi nego jedan od najboljih napadača svih vremena – Lusi Nazario Ronaldo da Lima.

Osim Brazilca, između ostalih, u Rusiji će se naći i Fabio Kanavaro i Oliver Birhof.

FIFA se osvrnula i na nedavni veliki uspeh mlade reprezentacije Srbije, koja je predvođena upravo kapitenom Rajkovićem – savladala selekciju Brazila na Novom Zelandu – postavši prvak sveta za igrače do 20 godina. Momak iz Jagodine proglašen je za najboljeg čuvara mreže na turniru.

"Bilo je fenomenalno. Ali, moram da istaknem da to nije moj uspeh, već uspeh celog tima. Zajedno smo uspeli da ispišemo nove stranice istorije za Srbiju", naglasio je Rajković, dodavši da mu je dečački san da zaigra na Mundijalu, "Imao sam 11 godina kada se igrao Mundijal u Nemačkoj 2006. godine i pažljivo sam pratio igre Srbije i Crne Gore. Nažalost, nisu odigrali baš najbolje, a nadam se da ćemo biti daleko bolji u Rusiji. Od malih nogu gledam Svetsko prvenstvo – sva velika imena i sve velike mečeve koje ono donosi. Oduvek sam želeo da budem deo svega toga".

Rajković je za kraj otkrio koga bi voleo da izbegne u potencijalnoj grupi, ako se Srbija plasira na Mundijal.

"Ima mnogo potencijalni favorita, ali ja bih voleo da izbegnemo Argentinu, Englesku i Španiju..", zaključio je Rajković, koji je na put u Rusiju, zbog kog neće braniti u drugom kolu Superlige protiv Metalca, poveo trenera golmana sa Marakane Srđana Maksimovića.

Komentari / 0

Ostavite komentar