"Српски" репер кажњен због Ангеле Меркел

Тони дер Аси, немачки репер српског порекла морао је, како каже, да плати казну од 8.000 евра због увреди упућених Ангели Меркел у једној песми.

Свијет 21.07.2015 | 16:40
"Српски" репер кажњен због Ангеле Меркел

Репер који тренутно борави у Београду, где с колегом Гораном Вујичићем Вујом снима спот за сингл “Терам фазон“, објашњава како је до тога дошло:

– Дете сам гастарбајтера и у Немачкој сам странац. Доста сам критиковао тамошњи систем у песмама. Због тога су ме прозвали државним непријатељем. О Ангели Меркел сам рекао неке ствари у песми “Стаатсфеинд” (“Државни непријатељ”), због чега се увредила. Нисам проповедао политичке ставове и нисам нациста, као што ми пребацују – прича Тони.

Музичар је био свестан да ће изгубити битку с канцеларком.

– Суђење је трајало осам месеци. Ишла је до Врховног суда. Осуђен сам на новчану казну од 8.000 евра. После тога сам јој написао љубавну песму “Хеиратен мицх” (“Удај се за мене”). Добро је прошла, јер сви знају да је то била иронија – искрен је музичар.

Овај скандал је Тонију донео помак у каријери. Сада сарађује са издавачком кућом “Сонy” и спотови су му на каналу “Агро Берлин”, који има више од милион претплатника.

– Морао сам да кренем и против државе, да би се запитали ко је овај дечко. Сада имам бројну публику. На Фејсбуку имам више од 100.000 фанова – хвали се Тони, који има позиве за учешће у предстојећим ријалити програмима – “Фарма 6” и “Велики брат”.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зеро

21.07.2015 15:35

Тони дер Аси ,прави Србин.

ОДГОВОРИТЕ