"Srpski" reper kažnjen zbog Angele Merkel

Toni der Asi, nemački reper srpskog porekla morao je, kako kaže, da plati kaznu od 8.000 evra zbog uvredi upućenih Angeli Merkel u jednoj pesmi.

Svijet 21.07.2015 | 16:40
"Srpski" reper kažnjen zbog Angele Merkel

Reper koji trenutno boravi u Beogradu, gde s kolegom Goranom Vujičićem Vujom snima spot za singl “Teram fazon“, objašnjava kako je do toga došlo:

– Dete sam gastarbajtera i u Nemačkoj sam stranac. Dosta sam kritikovao tamošnji sistem u pesmama. Zbog toga su me prozvali državnim neprijateljem. O Angeli Merkel sam rekao neke stvari u pesmi “Staatsfeind” (“Državni neprijatelj”), zbog čega se uvredila. Nisam propovedao političke stavove i nisam nacista, kao što mi prebacuju – priča Toni.

Muzičar je bio svestan da će izgubiti bitku s kancelarkom.

– Suđenje je trajalo osam meseci. Išla je do Vrhovnog suda. Osuđen sam na novčanu kaznu od 8.000 evra. Posle toga sam joj napisao ljubavnu pesmu “Heiraten mich” (“Udaj se za mene”). Dobro je prošla, jer svi znaju da je to bila ironija – iskren je muzičar.

Ovaj skandal je Toniju doneo pomak u karijeri. Sada sarađuje sa izdavačkom kućom “Sony” i spotovi su mu na kanalu “Agro Berlin”, koji ima više od milion pretplatnika.

– Morao sam da krenem i protiv države, da bi se zapitali ko je ovaj dečko. Sada imam brojnu publiku. Na Fejsbuku imam više od 100.000 fanova – hvali se Toni, koji ima pozive za učešće u predstojećim rijaliti programima – “Farma 6” i “Veliki brat”.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zero

21.07.2015 15:35

Toni der Asi ,pravi Srbin.

ODGOVORITE