Званично: Сергеј Милинковић-Савић у Фиорентини!

Сергеј иде у Фиорентину! Генк ће добити 3.000.000 мање, али и 50 одсто од следећег трансфера! Италијани јављају да је постигнут договор белгијског клуба и Виоле.

Фудбал 22.07.2015 | 08:00
Званично: Сергеј Милинковић-Савић у Фиорентини!

Према последњим информацијама са Апенина, изгледа да су Фиорентина и Генк постигли договор о преласку Сергеја Милинковића Савића у клуб из Фиренце. Данима је трајала мртва трка Виоле и Лација за талентованог српског везисту, а клуб са Артемио Франкија је изашао као победник.

Белгијанци су истакли цену од 15.000.000 евра и мудро пустили Италијане да лицитирају претходних дана и подижу понуде. Од почетних 6.000.000 колико је Лацио нудио на почетку врло брзо је понуда порасла за скоро 40 одсто. Поготово када је Фиорентина инкасирала новац од продаја Стефана Савића и подигла понуду на 9.000.000 евра плус још један милион на име евентуалних бонуса. Лацио није био спреман да иде до те суме и пркатично се предао у трци са Љубичастима.

А, онда је вечерас Италијом прострујала вест да је договор постигнут за 6.000.000 евра?! Белгијанци су пристали на за трећину мањи износ него што им је нуђено. Заправо, повукли су потез који се ретко виђа, пошто су се одлучили за мању суму, али убацили и клаузулу по којој ће 50 одсто новца од наредног трансфера Сергеја Милинковића Савића ићи на њихов рачун. Друга половина ће припасти Фиорентини. Очигледно да прогнозирају сјајну каријеру и велики трансфер нашег везисте за коју годину када буде одлазио из Фиоренине.

Нешто слично су урадили и када су продали Бентекеа у Астон Вилу. Тада су убацили клаузулу од 15 процената када нападач буде напуштао Вила Парк. Тако ће ових дана од Ливерпула на њихов рачун да легне близу 7.000.000 евра.

Српски везиста би са Фиорентином требало да потише уговор на пет година са платом од 650.000 евра у првој сезони која ће расти како уговор буде одмицао.

Коментари / 0

Оставите коментар