Zvanično: Sergej Milinković-Savić u Fiorentini!

Sergej ide u Fiorentinu! Genk će dobiti 3.000.000 manje, ali i 50 odsto od sledećeg transfera! Italijani javljaju da je postignut dogovor belgijskog kluba i Viole.

Fudbal 22.07.2015 | 08:00
Zvanično: Sergej Milinković-Savić u Fiorentini!

Prema poslednjim informacijama sa Apenina, izgleda da su Fiorentina i Genk postigli dogovor o prelasku Sergeja Milinkovića Savića u klub iz Firence. Danima je trajala mrtva trka Viole i Lacija za talentovanog srpskog vezistu, a klub sa Artemio Frankija je izašao kao pobednik.

Belgijanci su istakli cenu od 15.000.000 evra i mudro pustili Italijane da licitiraju prethodnih dana i podižu ponude. Od početnih 6.000.000 koliko je Lacio nudio na početku vrlo brzo je ponuda porasla za skoro 40 odsto. Pogotovo kada je Fiorentina inkasirala novac od prodaja Stefana Savića i podigla ponudu na 9.000.000 evra plus još jedan milion na ime eventualnih bonusa. Lacio nije bio spreman da ide do te sume i prkatično se predao u trci sa Ljubičastima.

A, onda je večeras Italijom prostrujala vest da je dogovor postignut za 6.000.000 evra?! Belgijanci su pristali na za trećinu manji iznos nego što im je nuđeno. Zapravo, povukli su potez koji se retko viđa, pošto su se odlučili za manju sumu, ali ubacili i klauzulu po kojoj će 50 odsto novca od narednog transfera Sergeja Milinkovića Savića ići na njihov račun. Druga polovina će pripasti Fiorentini. Očigledno da prognoziraju sjajnu karijeru i veliki transfer našeg veziste za koju godinu kada bude odlazio iz Fiorenine.

Nešto slično su uradili i kada su prodali Bentekea u Aston Vilu. Tada su ubacili klauzulu od 15 procenata kada napadač bude napuštao Vila Park. Tako će ovih dana od Liverpula na njihov račun da legne blizu 7.000.000 evra.

Srpski vezista bi sa Fiorentinom trebalo da potiše ugovor na pet godina sa platom od 650.000 evra u prvoj sezoni koja će rasti kako ugovor bude odmicao.

Komentari / 0

Ostavite komentar