Видео: А у Звезди је ОН попуњавао број! Штета! Погледајте...

Звездаши нису видели какав шут има Мигел Араухо... Перуанац који је на Маракани углавном попуњавао бројчано стање на тренинзима, постигао ефектан гол у победи своје Алијансе.

Фудбал 22.07.2015 | 21:20
Видео: А у Звезди је ОН попуњавао број! Штета! Погледајте...

Када је пре две године дошао у Црвену звезду као појачање тадашњег директора Зорана Стојадиновића, Перуанац Мигел Араухо је имао статус младе звезде у успону од које се у Перуу много очекивало. Са само 19 година је дебитовао у репрезентацији Перуа и очекивало се да му Маракана буде успутна станица ка некој од јачих европских лига.

Међутим, Араухова звезда је престала да сија у најтрофејнијем српском клубу. За целу сезону је одиграо само пет мечева у првенству и један у купу, па је после годину дана на мала врата напустио клуб. Вратио се у домовину, у Алијансу из Лиме, један од два највећа перуанска клуба. Врло брзо се изборио за статус стандардног првотимца, а синоћ је показао и какав шут поседује. Араухо је био стрелац за Алијансу у победи над Кахамарком од 4:1 пошто је топовским ударцем послео неодбрањив хитац у мрежу ривала.

Иначе, када смо код Перуанаца и Звезде, поменимо и Кристијана Куеву који је био на прагу преласка на Маракану пре две и по године, али трансфер није реализован. Заблистао је на недавном Копа Америка где је чак уврштен и у идеални тим турнира. Добио је понуде Севиље, Бетиса, Сент Етјена, Вердера, Удинезеа и и Лајпцига, али је на крају потписао за мексичку Толуку и према писању јужноамеричких медија биће један од најплаћенијих играча мексичког шампионата.

Коментари / 0

Оставите коментар