Video: A u Zvezdi je ON popunjavao broj! Šteta! Pogledajte...

Zvezdaši nisu videli kakav šut ima Migel Arauho... Peruanac koji je na Marakani uglavnom popunjavao brojčano stanje na treninzima, postigao efektan gol u pobedi svoje Alijanse.

Fudbal 22.07.2015 | 21:20
Video: A u Zvezdi je ON popunjavao broj! Šteta! Pogledajte...

Kada je pre dve godine došao u Crvenu zvezdu kao pojačanje tadašnjeg direktora Zorana Stojadinovića, Peruanac Migel Arauho je imao status mlade zvezde u usponu od koje se u Peruu mnogo očekivalo. Sa samo 19 godina je debitovao u reprezentaciji Perua i očekivalo se da mu Marakana bude usputna stanica ka nekoj od jačih evropskih liga.

Međutim, Arauhova zvezda je prestala da sija u najtrofejnijem srpskom klubu. Za celu sezonu je odigrao samo pet mečeva u prvenstvu i jedan u kupu, pa je posle godinu dana na mala vrata napustio klub. Vratio se u domovinu, u Alijansu iz Lime, jedan od dva najveća peruanska kluba. Vrlo brzo se izborio za status standardnog prvotimca, a sinoć je pokazao i kakav šut poseduje. Arauho je bio strelac za Alijansu u pobedi nad Kahamarkom od 4:1 pošto je topovskim udarcem posleo neodbranjiv hitac u mrežu rivala.

Inače, kada smo kod Peruanaca i Zvezde, pomenimo i Kristijana Kuevu koji je bio na pragu prelaska na Marakanu pre dve i po godine, ali transfer nije realizovan. Zablistao je na nedavnom Kopa Amerika gde je čak uvršten i u idealni tim turnira. Dobio je ponude Sevilje, Betisa, Sent Etjena, Verdera, Udinezea i i Lajpciga, ali je na kraju potpisao za meksičku Toluku i prema pisanju južnoameričkih medija biće jedan od najplaćenijih igrača meksičkog šampionata.

Komentari / 0

Ostavite komentar