Вучић и Изетбеговић нису причали о нападу

Премијер Александар Вучић и бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић чули су телефоном, први пут после покушаја линча српског премијера у Сребреници, а како сазнаје Курир, Вучић Изетбеговићу није допустио да помиње немили инцидент!

Босна и Херцеговина 21.07.2015 | 08:26
Вучић и Изетбеговић нису причали о нападу

Тема разговора били су детаљи предстојеће посете Председништва БиХ у среду 22. јула, односно теме о којима ће разговарати.

- Двојица политичара разматрали су теме који би требало обрадити на састанку и детаље посете. Међутим, иако се то могло очекивати, о покушају линча српског премијера у Сребреници није било ни речи. Вучић је Изетбеговићу јасно нагласио да неће о томе да прича, да је прошлост иза њих и да ће једине теме разговора бити оне о заједничкој будућности - открива извор Курира.

Први корак

Потпредседница Владе Зорана Михајловић каже уочи ове посете да је Србија увек била домаћин свима.
- Премијер Вучић је годину дана радио на истинском помирењу и на повезивању земаља у региону и Влада ће наставити тако да ради и у даљем периоду. Србија се никада није водила провокацијама већ искреном жељом да се регион повезује економски и културно - нагласила је она, док је европски комесар за суседску политику и проширење Јоханес Хан оценио да су лидери региона научили лекцију прошлости и истакао да је предстојећа посета сва три члана Председништва БиХ Београду нови доказ тог напретка.

И аналитичар Драгомир Анђелковић каже да ће се Изетбеговић сигурно сада држати договора постигнутог с Вучићем:

- Србија ће се, сигуран сам, показати као озбиљна земља, тако да ће босански тројац бити примљен на највишем нивоу.

О Дејтону и Додику

Теме разговора биће Дејтонски споразум, као и најављени референдум у Републици Српској. Подсетимо, Вучић је после тог безумног чина у Сребреници рекао да политичари у региону морају да сарађују, али и да је од члана Председништва БиХ очекивао заштиту јер му је овај и лично гарантовао безбедност.

Извор: Курир

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Бих

21.07.2015 06:31

Зато Сто није ну било инциндента.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

21.07.2015 06:35

Интересантно ни један предсједник ни владајуци цовјек нема браду само изедбеговиц, несто ту смрди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

21.07.2015 06:39

Пресједниство БиХ иде у посјету премијеру Србије,Николиц се нигдје не спомиње,посјета се договара са Изетбеговицем, а пресједник пресједниства Цовиц.Цудно као сто је све цудно на брдовитом балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

21.07.2015 06:44

Жалосно, Изетбеговићу прво врати се на стару вјеру па онда причати, а не знам о цему Вучић има причати с проданом душом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре патриота

21.07.2015 20:21

Ти да имас икакву вјеру неби гледао у ста други вјерују и далí це мјењати вјеру.

Name

Милојко Бања Лука

21.07.2015 06:46

Само не знам представници које државе су ови? Бих сигурно нису јер бих и не постоји једини прави представник је Додик јер је Република Српска више држава од бих терориста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.милојко

21.07.2015 08:28

Е Милојко ти кад несто лупис онда се цијела БиХ смије. А толико у задње вријеме ваљас глупости тако да смо градјани БиХ у овим врелим данима ипак у осмјеху захваљујици Милојку.

Name

Шокиран

21.07.2015 08:40

О чему ти причаш човјече... Успио си ме шокирати...

Name

Ре сссс

21.07.2015 08:39

Па мора бити примјер овим из Маоце

ОДГОВОРИТЕ