Vučić i Izetbegović nisu pričali o napadu

Premijer Aleksandar Vučić i bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović čuli su telefonom, prvi put posle pokušaja linča srpskog premijera u Srebrenici, a kako saznaje Kurir, Vučić Izetbegoviću nije dopustio da pominje nemili incident!

Bosna i Hercegovina 21.07.2015 | 08:26
Vučić i Izetbegović nisu pričali o napadu

Tema razgovora bili su detalji predstojeće posete Predsedništva BiH u sredu 22. jula, odnosno teme o kojima će razgovarati.

- Dvojica političara razmatrali su teme koji bi trebalo obraditi na sastanku i detalje posete. Međutim, iako se to moglo očekivati, o pokušaju linča srpskog premijera u Srebrenici nije bilo ni reči. Vučić je Izetbegoviću jasno naglasio da neće o tome da priča, da je prošlost iza njih i da će jedine teme razgovora biti one o zajedničkoj budućnosti - otkriva izvor Kurira.

Prvi korak

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže uoči ove posete da je Srbija uvek bila domaćin svima.
- Premijer Vučić je godinu dana radio na istinskom pomirenju i na povezivanju zemalja u regionu i Vlada će nastaviti tako da radi i u daljem periodu. Srbija se nikada nije vodila provokacijama već iskrenom željom da se region povezuje ekonomski i kulturno - naglasila je ona, dok je evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han ocenio da su lideri regiona naučili lekciju prošlosti i istakao da je predstojeća poseta sva tri člana Predsedništva BiH Beogradu novi dokaz tog napretka.

I analitičar Dragomir Anđelković kaže da će se Izetbegović sigurno sada držati dogovora postignutog s Vučićem:

- Srbija će se, siguran sam, pokazati kao ozbiljna zemlja, tako da će bosanski trojac biti primljen na najvišem nivou.

O Dejtonu i Dodiku

Teme razgovora biće Dejtonski sporazum, kao i najavljeni referendum u Republici Srpskoj. Podsetimo, Vučić je posle tog bezumnog čina u Srebrenici rekao da političari u regionu moraju da sarađuju, ali i da je od člana Predsedništva BiH očekivao zaštitu jer mu je ovaj i lično garantovao bezbednost.

Izvor: Kurir

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Bih

21.07.2015 06:31

Zato Sto nije nu bilo incindenta.

ODGOVORITE
Name

ssss

21.07.2015 06:35

Interesantno ni jedan predsjednik ni vladajuci covjek nema bradu samo izedbegovic, nesto tu smrdi.

ODGOVORITE
Name

Osvit

21.07.2015 06:39

Presjednistvo BiH ide u posjetu premijeru Srbije,Nikolic se nigdje ne spominje,posjeta se dogovara sa Izetbegovicem, a presjednik presjednistva Covic.Cudno kao sto je sve cudno na brdovitom balkanu.

ODGOVORITE
Name

Patriota

21.07.2015 06:44

Žalosno, Izetbegoviću prvo vrati se na staru vjeru pa onda pričati, a ne znam o cemu Vučić ima pričati s prodanom dušom!

ODGOVORITE
Name

re patriota

21.07.2015 20:21

Ti da imas ikakvu vjeru nebi gledao u sta drugi vjeruju i dalí ce mjenjati vjeru.

Name

Milojko Banja Luka

21.07.2015 06:46

Samo ne znam predstavnici koje države su ovi? Bih sigurno nisu jer bih i ne postoji jedini pravi predstavnik je Dodik jer je Republika Srpska više država od bih terorista.

ODGOVORITE
Name

Re.milojko

21.07.2015 08:28

E Milojko ti kad nesto lupis onda se cijela BiH smije. A toliko u zadnje vrijeme valjas gluposti tako da smo gradjani BiH u ovim vrelim danima ipak u osmjehu zahvaljujici Milojku.

Name

Šokiran

21.07.2015 08:40

O čemu ti pričaš čovječe... Uspio si me šokirati...

Name

Re ssss

21.07.2015 08:39

Pa mora biti primjer ovim iz Maoce

ODGOVORITE