Златне омладинце примио и Ђилас: Злато за мајку Србију!

Млади кошаркаши Србије, нови шампиони Европе узраста до 20 година, стигли су у Београд где их је дочекао председник КСС Драган Ђилас.

Кошарка 21.07.2015 | 10:00
Златне омладинце примио и Ђилас: Злато за мајку Србију!

"Орлићи" су у италијанском Лињану остварили свих десет победа и стигли до пете титуле континенталног шампиона у овој конкуренцији, прве после осам година.

"Ово је резултат тимске игре и заједништва, тренер је потенцирао да смо тим. Ове индивидуалне награде за Ребића и мене су плод тимске игре. Злато је за Србију", рекао је МВП првенства Марко Гудурић.

Србија је редом побеђивала Летонију, Бугарску, Израел, Грчку, Италију, Белгију, Француску, Литванију, Турски и у финалу Шпанију (70:64).

"Хвала председнику Драгану Ђиласу на свему, сви су веровали у мој рад. Пружили су ми прилику да предводим генерацију која је сјајна и у коју су многи без разлога сумњали. Схватили су шта је национални дрес, како да играју, показали потенцијал, срце и јединство. Инсистирам да наставе да напредују, да кроз годину две буду у А тиму, ово је корак ка успесима. Било је занимљиво, било је и глупирања, али су играчи све испоштовали, велики су људи и играчи", рекао је селектор Владимир Ђокић.

Први човек српске кошарке, Драган Ђилас, најавио је златним "орлићима" да исто од њих очекује и када буду сениорски репрезентативци.

"Више од милион људи гледало је финале и то показује колико Србији значи ваш успех. Донели сте нам велику срећу. Ово је и успех ваших клубова и породица. Морам да кажем да момци неће тразити националне пензије, јер верујемо да ће освојити неко од сениорских првенстава", нашалио се Ђилас, "Овај успех да поднесете као сто сте и победе, дакле хладне главе и да се што пре видимо у А тиму. Показали сте јединство, сјајно сте подржали Тејића после повреде, имамо и МВП-ја, али све то је плод заједништва. Видимо се кад будете доносили злата са сениорских првенстава".

Шампиони Европе у кошарци у узрасту до 20 година су: Никола Ребић, Раде Загорац, Марко Гудурић, Петар Ракићевић, Драган Апић, Божидар Бабовић, Огњен Јарамаз, Дејан Давидовац, Александар Бурсаћ, Ђорђе Каплановић, Ђоко Шалић и Марко Тејић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

абц

21.07.2015 08:17

Свака цаст малцима, али и Дјиласу на свему постигнутом у КСС

ОДГОВОРИТЕ