Златни "Орлићи": Ми смо једна велика породица!

Млади кошаркаши Србије вратили су се у домовину дан након што су освојили титулу првака Европе на У20 првенству у Италији.

Кошарка 21.07.2015 | 14:20
Златни "Орлићи": Ми смо једна велика породица!

Никола Ребић, Марко Тејић и Ђорђе Каплановић истакли су да још увек нису свесни успеха који су постигли, те да тим виде као велику породицу.

Србија је у Италији остварила десет победа, те тријумфом над великом ривалом Шпанојом 70:64 освојила пету титулу првака континента у овом узрасту, прву од 2007. године.

"Тешко је сумирати утиске после непроспаване ноћи. Осећај је сјајан, мада мислим да још нисмо свесни шта смо урадили и какав смо успех остварили. Током целог турнира смо дисали као један, били смо као велика породица. Тачно се знало ко шта ради, био је изузетно изражен тимски дух и мислим да нам је то донело златну медаљу", рекао је Ребић.

Екипа Владимира Ђокића је титулу првака Европе освојила без иједног пораза.

"У сваком мечу смо имали по неколико расположених играча, увек је неко други 'искакао' учинком, тако да смо увек могли да се ослонимо једни на друге. Били смо фантастичан колектив и то нас је довело до тријумфа", додао је кошаркаш Црвене звезде.

Ребић је освојио трећу медаљу на европским шампионатима, после бронзе са младима из 2014. године и бронзе са јуниорима из 2012. године.

"Ово је заиста врхунски резултат. У жестокој конкуренцији без пораза окончати турнир доказ је великог квалитета који поседујемо и сјајне припреме за шампионат. Било је јако тешко, меч против Литваније у чевртфиналу можда и најтежи, јер смо били свесни шта доноси. Међутим, видели смо како нас посматрају све остале репрезентације. Као да се код сваког нашег противника могао видети страх на загревању и то смо користили. Били смо пуни самопуздања", рекао је Ребић.

Ребић је изабран у најбољу петорку шампионата, као и његов саиграч из репрезенације Марко Гудурић који је проглашен и за најкориснијег игрча шампионата.

"Желим прво да честитам Марку Гудурућу на МВП титули. Без добрих саиграча и квалитетне екипе не бих био у позицији да будем у идеалној петорци. Имао сам сјајну подршку од свих саиграча, било је милина играти са таквим момцима", рекао је Ребић.

Његова саиграч из Звезде Марко Теијић, који је пропустио финале због повреде руке, рекао је да му је било тешко да гледа дуел са Шпанцима јер није могао да помогне саиграчима.

"Нисам био у прилици да помогнем саиграчима и то ми је тешко пало, али шта је ту је. Злато је око врата и то је најважније. Што се тиче моје повреде, више појединости ће бити познато у уторак после детаљних прегледа. Пресрећан сам. Осећај је невероватан. Нисам свестан још да сам шампион Европе и сама ; помисао на то делује ми невероватно", рекао је Тејић.

Ђорђе Каплановић рекао је да ће екипа тек за неколико дана бити свесна колики је успех остварила.

"Неописив је осећај победити Шпанију у финалу. Тек ћемо постати свесни шта смо урадили када прође неколико дана и када дођемо у Србију. Борили смо се до последњег даха у свакој утакмици од почетка првенства и нисмо одустајали када је било тешко. Били смо најбољи и заслужено смо прваци Европе. Овај трофеј је за наш народ, а ја га посвећујем мојој Јагодини и свим Јагодинцима", рекао је Каплановић.

Коментари / 0

Оставите коментар