Атлетиков завршни ударац!

Мурињова скупа грешка, Симеоне вратио Филипе Луиса за 16.000.000 евра! Довођењем Бразилца, Јорганџије су практично окончале прелазни рок.

Фудбал 22.07.2015 | 12:00
Атлетиков завршни ударац!

После вишенедељне потраге за појачањима на позицијама штопера и левог бека, Атлетико Мадрид је за мање од 24 часа решио проблеме на два спорна места у тиму и практично завршио прелазни рок.

Дан после куповине Стефана Савића, клуб са Висенте Калдерона је окончао преговоре и о повратку Филипеа Луиса. После само годину дана у Челсију, бразилски леви бек се враћа на место успеха. Дуго су трајали преговор Мадриђана и Плаваца, али на крају је постигнут дговор у интересу свих страна.

Прелазак Филипе Луиса у Челси прошлог лета није никога усрећио. Атлетико је изгубио једног од носилаца игре, а погрешио је са довођењима Сикеире и Ансалдија који нису успели да адекватно замене Бразилца. Челси је левоногог дефанзивца довео за 22.000.000 евра као велико појачање и замену за Ешлија Кола, али Мурињо није остварио оно што је замислио. Филипе Луис је углавном био резерва Аспиликуети и није успео да оправда уложени новац. На крају, Бразилац је изгубио годину дана, пао у форми и изгубио статус једног од најбољих левих бекова Европе.

Повратак у Атлетико је био идеална варијанта за три стране, али је новац био камен спотицања у преговорима. Атлетико је желео да искористи ситуацију и врати га за десетак милиона евра, Челси није желео да испадне тотални губитник после само годину дана и да потпише минус од преко 10.000.000 евра. На крају су се шпански и енгелски клуб нашли на суми од 16.000.000 евра

Своју улогу је одиграо и Филипе Луис који је пристао на драстично смањење плате како би наградио напоре Атлетика да га врати. У Челсију је зарађивао 6.000.000 евра годишње, а у Атлетику ће то бити знатно мање.

Сада Мадриђанима остаје да се реше Гиљермеа Сикеире који има позиве португалских клубова и Интера. Што се долазак тиче, Атлетико је практично завршио прелазни рок. Овог лета су довели Џексона Мартинеза, Лусијана Вијета, Јаника Фереиру Караска, Стефана Савића и сада Филипеа Луиса. Могућ је још евентуални повратак Тијага Моте.

Коментари / 0

Оставите коментар