Atletikov završni udarac!

Murinjova skupa greška, Simeone vratio Filipe Luisa za 16.000.000 evra! Dovođenjem Brazilca, Jorgandžije su praktično okončale prelazni rok.

Fudbal 22.07.2015 | 12:00
Atletikov završni udarac!

Posle višenedeljne potrage za pojačanjima na pozicijama štopera i levog beka, Atletiko Madrid je za manje od 24 časa rešio probleme na dva sporna mesta u timu i praktično završio prelazni rok.

Dan posle kupovine Stefana Savića, klub sa Visente Kalderona je okončao pregovore i o povratku Filipea Luisa. Posle samo godinu dana u Čelsiju, brazilski levi bek se vraća na mesto uspeha. Dugo su trajali pregovor Madriđana i Plavaca, ali na kraju je postignut dgovor u interesu svih strana.

Prelazak Filipe Luisa u Čelsi prošlog leta nije nikoga usrećio. Atletiko je izgubio jednog od nosilaca igre, a pogrešio je sa dovođenjima Sikeire i Ansaldija koji nisu uspeli da adekvatno zamene Brazilca. Čelsi je levonogog defanzivca doveo za 22.000.000 evra kao veliko pojačanje i zamenu za Ešlija Kola, ali Murinjo nije ostvario ono što je zamislio. Filipe Luis je uglavnom bio rezerva Aspilikueti i nije uspeo da opravda uloženi novac. Na kraju, Brazilac je izgubio godinu dana, pao u formi i izgubio status jednog od najboljih levih bekova Evrope.

Povratak u Atletiko je bio idealna varijanta za tri strane, ali je novac bio kamen spoticanja u pregovorima. Atletiko je želeo da iskoristi situaciju i vrati ga za desetak miliona evra, Čelsi nije želeo da ispadne totalni gubitnik posle samo godinu dana i da potpiše minus od preko 10.000.000 evra. Na kraju su se španski i engelski klub našli na sumi od 16.000.000 evra

Svoju ulogu je odigrao i Filipe Luis koji je pristao na drastično smanjenje plate kako bi nagradio napore Atletika da ga vrati. U Čelsiju je zarađivao 6.000.000 evra godišnje, a u Atletiku će to biti znatno manje.

Sada Madriđanima ostaje da se reše Giljermea Sikeire koji ima pozive portugalskih klubova i Intera. Što se dolazak tiče, Atletiko je praktično završio prelazni rok. Ovog leta su doveli Džeksona Martineza, Lusijana Vijeta, Janika Fereiru Karaska, Stefana Savića i sada Filipea Luisa. Moguć je još eventualni povratak Tijaga Mote.

Komentari / 0

Ostavite komentar