Хрвати забринути због Динама, Хајдука и Ријеке!

Загребачки Динамо годинама доминира хрватским фудбалом, али представља и један од најбољих тимова са региона бивше Југославије. Међутим, у великој је кризи.

Фудбал 21.07.2015 | 17:40
Хрвати забринути због Динама, Хајдука и Ријеке!

Иако тим са Максимира има за локалне услове фантастичан тим који на тржишту вреди око 25 милиона евра, не може никога да победи овог лета.

"Модри" су у прве три утакмице нове сезоне остварили исто толико ремија по 1:1, ако нерешен исход великог дербија са Хајдуком није био претеран неуспех, онда свакако јесу киксеви против Фоле Еш и Осијека.

Неколико дана након бламаже у другом колу квалификација за Лигу шампиона, и ремија са нејаким ривалом из Луксембурга, Загрепчани су освојили само један бод у Славонији.

Домаћин је повео већ у 11. минуту, а Динаму није помогло ни то што је преко Алжирца Суданија изједначио само пет минута касније.

Све се поклопило са хапшењем првих људи клуба из Максимирске 128, браћом Здравком и Зораном Мамићем, због оптужби за утају пореза.

Међутим, ни Динамови ривали не блистају овог лета. Хајдук и Ријека су поред пораза у квалификацијама за Лигу Европе такође ремизирали у прва два кола Прве лиге Хрватске, па тако прва три места неочекивано заузимају Осијек, Сплит и Истра 1961.

Три носиоца хрватског клупског фудбала ће шансу за искупљење пред навијачима имати већ наредних дана, Динамо први, на гостовању у Луксембургу у среду, а потом и два ривала са Јадрана.

Док Спличани имају реалне изгледе да преокрену пораз из Копра од 3:2 на својој Кантриди, Ријечане очекује немогућа мисија у Абердину, који је на Кантриди дао три гола из четири шута, успут сачувавши своју мрежу.

Коментари / 0

Оставите коментар