Hrvati zabrinuti zbog Dinama, Hajduka i Rijeke!

Zagrebački Dinamo godinama dominira hrvatskim fudbalom, ali predstavlja i jedan od najboljih timova sa regiona bivše Jugoslavije. Međutim, u velikoj je krizi.

Fudbal 21.07.2015 | 17:40
Hrvati zabrinuti zbog Dinama, Hajduka i Rijeke!

Iako tim sa Maksimira ima za lokalne uslove fantastičan tim koji na tržištu vredi oko 25 miliona evra, ne može nikoga da pobedi ovog leta.

"Modri" su u prve tri utakmice nove sezone ostvarili isto toliko remija po 1:1, ako nerešen ishod velikog derbija sa Hajdukom nije bio preteran neuspeh, onda svakako jesu kiksevi protiv Fole Eš i Osijeka.

Nekoliko dana nakon blamaže u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, i remija sa nejakim rivalom iz Luksemburga, Zagrepčani su osvojili samo jedan bod u Slavoniji.

Domaćin je poveo već u 11. minutu, a Dinamu nije pomoglo ni to što je preko Alžirca Sudanija izjednačio samo pet minuta kasnije.

Sve se poklopilo sa hapšenjem prvih ljudi kluba iz Maksimirske 128, braćom Zdravkom i Zoranom Mamićem, zbog optužbi za utaju poreza.

Međutim, ni Dinamovi rivali ne blistaju ovog leta. Hajduk i Rijeka su pored poraza u kvalifikacijama za Ligu Evrope takođe remizirali u prva dva kola Prve lige Hrvatske, pa tako prva tri mesta neočekivano zauzimaju Osijek, Split i Istra 1961.

Tri nosioca hrvatskog klupskog fudbala će šansu za iskupljenje pred navijačima imati već narednih dana, Dinamo prvi, na gostovanju u Luksemburgu u sredu, a potom i dva rivala sa Jadrana.

Dok Spličani imaju realne izglede da preokrenu poraz iz Kopra od 3:2 na svojoj Kantridi, Riječane očekuje nemoguća misija u Aberdinu, koji je na Kantridi dao tri gola iz četiri šuta, usput sačuvavši svoju mrežu.

Komentari / 0

Ostavite komentar