Потпис грчког министра за Ангелу Меркел

Еуклид Цакалотос је човек који је заменио Јаниса Варуфакиса на тренутно најбитнијој функцији у грчкој држави после оне коју држи премијер Алексис Ципрас. Уједно, он је и човек са најсмешнијим потписом на свет

Свијет 20.07.2015 | 19:30
Потпис грчког министра за Ангелу Меркел

Нови грчки министар финансија Еуклид Цакалотос је тотални цар! Наследник Јаниса Варуфакиса, кога житељи егејске републике зову “сином бога Зевса”, у потпуности оправдава ексцентричност која је постала заштитни знак Сиризе, тамошње владајуће партије.

Оно што можете да видите на слици изнад је наиме његов потпис који, када се објективно погледа, неодољиво подсећа на пенис, а баш је њиме парафирао понижавајући Ангелу Меркел, главног “покровитеља” споразума који је наметнут Грчкој од стране “пријатеља” и њених поверилаца. А њиме ће парафирати и све оне који буду дошли након овог, барем док је на функцији коју тренутно обавља.

Не знамо када је и зашто Цакалотос развио баш овакав начин потписивања, не знамо да ли је свестан да подсећа на мушки полни орган у ерекцији са све тестисима (мада, како може да не буде свестан?), нити да ли га то потреса и да ли му је због тога понекад непријатно.

Оно што знамо је оно што је очигледно: својим потписом Еуклид Цакалотос гласније од речи говори шта мисли о уценама и претњама којима је његова земља и он сам изложен; својим потписом грчки министар финансија показује средњи прст свом немачком колеги Волфгангу Шојблеу, исти онај прст који му је пола Европе показивало на безброј протеста који су се одржали на Старом континенту након 12-јулских преговора.

Иначе, Цакалотос је рођен у Ротердаму, а када је имао пет година преселио се у Велику Британију. Његов ујак је био Трасивулос Цакалотос, чувени генерал и начелник генералштаба грчке војске.

Похађао је школу Сент Полс, да би потом ишао на Квинс колеџ у Оксфорду. Мастер је зарадио на Институту за развојне студије на Универзитету у Сасексу, а докторирао је на Оксфорду. Његово образовање је веома слично образовању тренутног британског министра финансија Џорџа Озборна.

Деценијама је радио бројним реномираним универзитетима, а од 2010. године је професор на атинском. Написао је током своје академске каријере многе књиге и есеје.

Комунистичкој партији Грчке приступио је док је још био на Оксфорду, да би недуго потом прешао у Синаспизмос, странку која је данас најбитнија фракцију унутар Сиризе, из које долази и сам Алексис Ципрас. Члан је Централног комитета Сиризе и описан је као “мозак иза Сиризине економске политике”.

2012. године је постао народни посланик у Хеленском парламенту, како се званично зове тамошња скупштина, а почетком ове године је реизабран.

Одмах пошто је Сириза формирала владу он је постао алтернативни министар за међународне економске односе; ускоро је постао и шеф преговарачког тима Атине са повериоцима. 6. јула је заменио Јаниса Варуфакиса на месту министра финансија.

Ожењен је шкотском економисткињом Хедер Д. Гибсон, која је директор-саветник у Народној банци Грчке. Пар има троје деце.

(Телеграф)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

фоцак

20.07.2015 20:02

Ма она се " овога" доста нагледала !

ОДГОВОРИТЕ
Name

па да

21.07.2015 04:22

Мозе се народ зезат али она има милијарде А оваквих ствари је лако наци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

21.07.2015 07:28

Меркеловој је битан његов потпис као лањски снијег.

ОДГОВОРИТЕ