Potpis grčkog ministra za Angelu Merkel

Euklid Cakalotos je čovek koji je zamenio Janisa Varufakisa na trenutno najbitnijoj funkciji u grčkoj državi posle one koju drži premijer Aleksis Cipras. Ujedno, on je i čovek sa najsmešnijim potpisom na svet

Svijet 20.07.2015 | 19:30
Potpis grčkog ministra za Angelu Merkel

Novi grčki ministar finansija Euklid Cakalotos je totalni car! Naslednik Janisa Varufakisa, koga žitelji egejske republike zovu “sinom boga Zevsa”, u potpunosti opravdava ekscentričnost koja je postala zaštitni znak Sirize, tamošnje vladajuće partije.

Ono što možete da vidite na slici iznad je naime njegov potpis koji, kada se objektivno pogleda, neodoljivo podseća na penis, a baš je njime parafirao ponižavajući Angelu Merkel, glavnog “pokrovitelja” sporazuma koji je nametnut Grčkoj od strane “prijatelja” i njenih poverilaca. A njime će parafirati i sve one koji budu došli nakon ovog, barem dok je na funkciji koju trenutno obavlja.

Ne znamo kada je i zašto Cakalotos razvio baš ovakav način potpisivanja, ne znamo da li je svestan da podseća na muški polni organ u erekciji sa sve testisima (mada, kako može da ne bude svestan?), niti da li ga to potresa i da li mu je zbog toga ponekad neprijatno.

Ono što znamo je ono što je očigledno: svojim potpisom Euklid Cakalotos glasnije od reči govori šta misli o ucenama i pretnjama kojima je njegova zemlja i on sam izložen; svojim potpisom grčki ministar finansija pokazuje srednji prst svom nemačkom kolegi Volfgangu Šojbleu, isti onaj prst koji mu je pola Evrope pokazivalo na bezbroj protesta koji su se održali na Starom kontinentu nakon 12-julskih pregovora.

Inače, Cakalotos je rođen u Roterdamu, a kada je imao pet godina preselio se u Veliku Britaniju. Njegov ujak je bio Trasivulos Cakalotos, čuveni general i načelnik generalštaba grčke vojske.

Pohađao je školu Sent Pols, da bi potom išao na Kvins koledž u Oksfordu. Master je zaradio na Institutu za razvojne studije na Univerzitetu u Saseksu, a doktorirao je na Oksfordu. Njegovo obrazovanje je veoma slično obrazovanju trenutnog britanskog ministra finansija Džordža Ozborna.

Decenijama je radio brojnim renomiranim univerzitetima, a od 2010. godine je profesor na atinskom. Napisao je tokom svoje akademske karijere mnoge knjige i eseje.

Komunističkoj partiji Grčke pristupio je dok je još bio na Oksfordu, da bi nedugo potom prešao u Sinaspizmos, stranku koja je danas najbitnija frakciju unutar Sirize, iz koje dolazi i sam Aleksis Cipras. Član je Centralnog komiteta Sirize i opisan je kao “mozak iza Sirizine ekonomske politike”.

2012. godine je postao narodni poslanik u Helenskom parlamentu, kako se zvanično zove tamošnja skupština, a početkom ove godine je reizabran.

Odmah pošto je Siriza formirala vladu on je postao alternativni ministar za međunarodne ekonomske odnose; uskoro je postao i šef pregovaračkog tima Atine sa poveriocima. 6. jula je zamenio Janisa Varufakisa na mestu ministra finansija.

Oženjen je škotskom ekonomistkinjom Heder D. Gibson, koja je direktor-savetnik u Narodnoj banci Grčke. Par ima troje dece.

(Telegraf)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

focak

20.07.2015 20:02

Ma ona se " ovoga" dosta nagledala !

ODGOVORITE
Name

pa da

21.07.2015 04:22

Moze se narod zezat ali ona ima milijarde A ovakvih stvari je lako naci.

ODGOVORITE
Name

Geography

21.07.2015 07:28

Merkelovoj je bitan njegov potpis kao lanjski snijeg.

ODGOVORITE