Мурињова порука Квадраду...

Хуане, ниси за Челси, али и даље кошташ 30+ милиона! Плавци вољни да продају Колумбијца, али не и да изгубе много на момка којег су пре само шест месеци довели из Фјорентине за чак 37.500.000!

Фудбал 24.07.2015 | 08:00
Мурињова порука Квадраду...

Једно је Фјорентина, Челси је нешто сасвим друго. А Хуан Квадрадо није успео да се на Стамфорду покаже у правом светлу. И можда чак и неће, као многи пре њега, добити попуст у виду чувених шест месеци адаптације на Премијер лигу који су били потребни и асовима попут Немање Видића и Бранислава Ивановића.

Ни они наиме нису заблистали од првог дана, али су се касније показали као врхунска појачања. Међутим, чини се да је Жозе Мурињо проценио да код Квадрада то није случај, па је управи клуба дозволио да прода 27-годишњег крилног фудбалера. Али само под условом да минус у каси не буде велик, а имајући у виду да је Челси пре само шест месеци Фјорентини платио 37.500.000 евра за Колумбијца јасно је да он ни сада неће бити јефтин.

Угледни Гардијан штавише наводи да је Челси одредио управо ту цену – 37.000.000 евра. Неки мање поуздани извори помињу суму од 33.500.000 евра. Било како, у питању је новац који ће одбити многе удвараче. Медији су до сада највише помињали Јувентус.

На Стамфорду је Квадрадо свакако вишак у конкуренцији Едена Азара и Вилијана, па и млађих, али много јефтинијих играча попут Виктора Мозеса и Бертранда Траореа, чије плате су много прихватљивије за резервисте. Из истог разлога су врата отворена и за Мохамеда Салаха. Све под условом да стигну задовољавајуће понуде. Прошла су времена кад је Роман Абрамович бацао паре у бунар.

Неизвесна је и судбина 29-годишњег левог бека Филипеа Луиса, којег је Мурињо пре годину дана довео из Атлетика за 22.500.000 евра. Управо су Мадриђани изразили жељу да га врате, Челси има алтернативно решење у лику Абдула Рахмана Бабе из Аугзбурга, али предуслов је – договор о обештећењу за Бразилца.
"Ако га Атлетико жели назад мора да плати. Тек онда ћемо ми реаговати на тржишту. Што се тиче Салаха његову будућност видим на неком другом месту, небитно да ли на некој позајмици или ће неко откупити његов уговор. Са Азаром, Вилијаном, Траореом, Мозесом и Квадрадом смо попуњени на тим позицијама. Не треба да гомиламо играче", појачњава Мурињо.

Британски медији ипак тврде да је и Квадрадо вишак. Време ће показати да ли су у праву.

Коментари / 0

Оставите коментар