Murinjova poruka Kvadradu...

Huane, nisi za Čelsi, ali i dalje koštaš 30+ miliona! Plavci voljni da prodaju Kolumbijca, ali ne i da izgube mnogo na momka kojeg su pre samo šest meseci doveli iz Fjorentine za čak 37.500.000!

Fudbal 24.07.2015 | 08:00
Murinjova poruka Kvadradu...

Jedno je Fjorentina, Čelsi je nešto sasvim drugo. A Huan Kvadrado nije uspeo da se na Stamfordu pokaže u pravom svetlu. I možda čak i neće, kao mnogi pre njega, dobiti popust u vidu čuvenih šest meseci adaptacije na Premijer ligu koji su bili potrebni i asovima poput Nemanje Vidića i Branislava Ivanovića.

Ni oni naime nisu zablistali od prvog dana, ali su se kasnije pokazali kao vrhunska pojačanja. Međutim, čini se da je Žoze Murinjo procenio da kod Kvadrada to nije slučaj, pa je upravi kluba dozvolio da proda 27-godišnjeg krilnog fudbalera. Ali samo pod uslovom da minus u kasi ne bude velik, a imajući u vidu da je Čelsi pre samo šest meseci Fjorentini platio 37.500.000 evra za Kolumbijca jasno je da on ni sada neće biti jeftin.

Ugledni Gardijan štaviše navodi da je Čelsi odredio upravo tu cenu – 37.000.000 evra. Neki manje pouzdani izvori pominju sumu od 33.500.000 evra. Bilo kako, u pitanju je novac koji će odbiti mnoge udvarače. Mediji su do sada najviše pominjali Juventus.

Na Stamfordu je Kvadrado svakako višak u konkurenciji Edena Azara i Vilijana, pa i mlađih, ali mnogo jeftinijih igrača poput Viktora Mozesa i Bertranda Traorea, čije plate su mnogo prihvatljivije za rezerviste. Iz istog razloga su vrata otvorena i za Mohameda Salaha. Sve pod uslovom da stignu zadovoljavajuće ponude. Prošla su vremena kad je Roman Abramovič bacao pare u bunar.

Neizvesna je i sudbina 29-godišnjeg levog beka Filipea Luisa, kojeg je Murinjo pre godinu dana doveo iz Atletika za 22.500.000 evra. Upravo su Madriđani izrazili želju da ga vrate, Čelsi ima alternativno rešenje u liku Abdula Rahmana Babe iz Augzburga, ali preduslov je – dogovor o obeštećenju za Brazilca.
"Ako ga Atletiko želi nazad mora da plati. Tek onda ćemo mi reagovati na tržištu. Što se tiče Salaha njegovu budućnost vidim na nekom drugom mestu, nebitno da li na nekoj pozajmici ili će neko otkupiti njegov ugovor. Sa Azarom, Vilijanom, Traoreom, Mozesom i Kvadradom smo popunjeni na tim pozicijama. Ne treba da gomilamo igrače", pojačnjava Murinjo.

Britanski mediji ipak tvrde da je i Kvadrado višak. Vreme će pokazati da li su u pravu.

Komentari / 0

Ostavite komentar