Јуве продао Видала за 40 милиона евра!

"Ил Гуерриеро" се вратио у Немачку, а шампион Италије добио суму новца од које ће моћи да настави да гради моћан тим.

Фудбал 21.07.2015 | 11:40
Јуве продао Видала за 40 милиона евра!

"Ил Гуерриеро" наставља каријеру у Немачкој.

Баш тамо одакле је дошао у Италију 2011, где ће у наредне четири године освојити исто толико титула првака са Јувентусом.

Енглески "Гардијан" објавио је данас да је Јуве пристао да прода Артура Видала минхенском Бајерну за 37 милиона евра и додатна три милиона у зависности од учинка Чилеанца у дресу најтрофејнијег немачког клуба.

Подсетимо, Видал је од доласка у Европу из Коло-Кола, 2007. године, играо за Бајер Леверкузен и постигао 21 гол на 144 утакмице, тако да му Бундеслига и језик нису непознати.

Гвардиола је тако успе, али не за мале новце, да нађе адекватну замену за Бастијана Швајнштајгера, који је недавно отишао у Манчестер јунајтед, али и да купи провереног, снажног играча, који се не повређује често и тешко, за разлику од већине везиста са платног списка Бајерна, који су током претходне две сезоне листом били по неколико месеци у "ауту", па и дуже: Хави Мартинез, Ћави Алонсо, Франк Рибери, Тијаго Алкантара, па и сам Швајнштајгер.

Пре Видала, који је наводно договорио четворогодишњи уговор са недељном платом од 125.000 евра, Бајерн је довео нападача Шахтјора, Бразилца Дагласа Косту, као и Џошуу Кимиха и Свена Улриха из Штутгарта.

Отишли су Швајнштајгер, Интер је откупио уговор Ђердана Шаћирија, Пепе Рејна се вратио у Наполи, а као слободни играчи из клуба су изашли Клаудио Пизаро и Мичел Вајсер.

Јувентус је тако, после сезоне у којој је доминантно одбранио титулу првака Италије и стигао до финала Лиге шампона, остао без Карлоса Тевеза, Андрее Пирла Анђела Огбоне, Доменика Берардија, Фредерика Соренсена, Марка Сторарија и Едоарда Галданиге, а дошли су Пауло Дибала, Марио Манџукић, Симоне Заза, Алберто Брињоли, Маме Тијам, Андрес Тељо, Франческо Анакура, откупљен је Роберто Переира, а као слободни играчи потписани су Сами Кедира, Алберто Ћери и Нето.

Међутим, према писању "Гардијана", Јуве се ту неће зауставити већ ће новац зарађен од Видала потрошити делимично на довођење Немца Јулијана Дракслера из Шалкеа. Постојала је могућност да се Јуве и Бајерн трампе: Видал за Марија Гецеа, али је то очигледно отпало.

Коментари / 0

Оставите коментар