Juve prodao Vidala za 40 miliona evra!

"Il Guerriero" se vratio u Nemačku, a šampion Italije dobio sumu novca od koje će moći da nastavi da gradi moćan tim.

Fudbal 21.07.2015 | 11:40
Juve prodao Vidala za 40 miliona evra!

"Il Guerriero" nastavlja karijeru u Nemačkoj.

Baš tamo odakle je došao u Italiju 2011, gde će u naredne četiri godine osvojiti isto toliko titula prvaka sa Juventusom.

Engleski "Gardijan" objavio je danas da je Juve pristao da proda Artura Vidala minhenskom Bajernu za 37 miliona evra i dodatna tri miliona u zavisnosti od učinka Čileanca u dresu najtrofejnijeg nemačkog kluba.

Podsetimo, Vidal je od dolaska u Evropu iz Kolo-Kola, 2007. godine, igrao za Bajer Leverkuzen i postigao 21 gol na 144 utakmice, tako da mu Bundesliga i jezik nisu nepoznati.

Gvardiola je tako uspe, ali ne za male novce, da nađe adekvatnu zamenu za Bastijana Švajnštajgera, koji je nedavno otišao u Mančester junajted, ali i da kupi proverenog, snažnog igrača, koji se ne povređuje često i teško, za razliku od većine vezista sa platnog spiska Bajerna, koji su tokom prethodne dve sezone listom bili po nekoliko meseci u "autu", pa i duže: Havi Martinez, Ćavi Alonso, Frank Riberi, Tijago Alkantara, pa i sam Švajnštajger.

Pre Vidala, koji je navodno dogovorio četvorogodišnji ugovor sa nedeljnom platom od 125.000 evra, Bajern je doveo napadača Šahtjora, Brazilca Daglasa Kostu, kao i Džošuu Kimiha i Svena Ulriha iz Štutgarta.

Otišli su Švajnštajger, Inter je otkupio ugovor Đerdana Šaćirija, Pepe Rejna se vratio u Napoli, a kao slobodni igrači iz kluba su izašli Klaudio Pizaro i Mičel Vajser.

Juventus je tako, posle sezone u kojoj je dominantno odbranio titulu prvaka Italije i stigao do finala Lige šampona, ostao bez Karlosa Teveza, Andree Pirla Anđela Ogbone, Domenika Berardija, Frederika Sorensena, Marka Storarija i Edoarda Galdanige, a došli su Paulo Dibala, Mario Mandžukić, Simone Zaza, Alberto Brinjoli, Mame Tijam, Andres Teljo, Frančesko Anakura, otkupljen je Roberto Pereira, a kao slobodni igrači potpisani su Sami Kedira, Alberto Ćeri i Neto.

Međutim, prema pisanju "Gardijana", Juve se tu neće zaustaviti već će novac zarađen od Vidala potrošiti delimično na dovođenje Nemca Julijana Drakslera iz Šalkea. Postojala je mogućnost da se Juve i Bajern trampe: Vidal za Marija Gecea, ali je to očigledno otpalo.

Komentari / 0

Ostavite komentar