Видео: То није моја химна и баш ме брига за њу!

Фудбалер Вест Бромвич Албиона, Ирац Џејмс Меклин показао шта мисли о британској химни.

Фудбал 21.07.2015 | 10:20
Видео: То није моја химна и баш ме брига за њу!

Џејмс Меклин за живот зарађује у Енглеској. Фудбалер је Вест Бромвич Албиона, али његово порекло му не дозвољава да лако прихвати неке ствари.

Меклин је Ирац и као и (готово) сваки држављанин Ирске не подноси Енглеску. То је недвосмислено показао пред почетак пријатељске утакмице током турнеје у САД.

Када је почело интонирање британске химне Меклин је окренуо леђа и тако је демонстрирао свој став.

Коментари су разноразни после овог геста 26-годишњег фудбалера. На Тwиттеру има оних који га жестоко критикују, а у појединим медијима, као што је лондонски "Телеграф" поручено му је да је боље да оде из Премијер лиге кад већ не подноси Енглеску и вређа је.

Наводно му је тренер Вест Бромвича Тони Пулис скренуо пажњу да више не исказује своје политичке ставове и анти-енглеска осећања.

Има и оних који га бране и наводе да свако има право на своје мишљење. Меклин се огласио на свом Тwиттер профилу. Поручио је да нема намеру никоме да одговара за своје поступке и препоручио је свима да прочитају чланак Еуроспорта у којем је изнет став да има разноразних лицемера који не би требало ништа да приговарају "храбром фудбалеру".

Погледајте како се понашао током интонирања британске химне...

Коментари / 0

Оставите коментар