Video: To nije moja himna i baš me briga za nju!

Fudbaler Vest Bromvič Albiona, Irac Džejms Meklin pokazao šta misli o britanskoj himni.

Fudbal 21.07.2015 | 10:20
Video: To nije moja himna i baš me briga za nju!

Džejms Meklin za život zarađuje u Engleskoj. Fudbaler je Vest Bromvič Albiona, ali njegovo poreklo mu ne dozvoljava da lako prihvati neke stvari.

Meklin je Irac i kao i (gotovo) svaki državljanin Irske ne podnosi Englesku. To je nedvosmisleno pokazao pred početak prijateljske utakmice tokom turneje u SAD.

Kada je počelo intoniranje britanske himne Meklin je okrenuo leđa i tako je demonstrirao svoj stav.

Komentari su raznorazni posle ovog gesta 26-godišnjeg fudbalera. Na Twitteru ima onih koji ga žestoko kritikuju, a u pojedinim medijima, kao što je londonski "Telegraf" poručeno mu je da je bolje da ode iz Premijer lige kad već ne podnosi Englesku i vređa je.

Navodno mu je trener Vest Bromviča Toni Pulis skrenuo pažnju da više ne iskazuje svoje političke stavove i anti-engleska osećanja.

Ima i onih koji ga brane i navode da svako ima pravo na svoje mišljenje. Meklin se oglasio na svom Twitter profilu. Poručio je da nema nameru nikome da odgovara za svoje postupke i preporučio je svima da pročitaju članak Eurosporta u kojem je iznet stav da ima raznoraznih licemera koji ne bi trebalo ništa da prigovaraju "hrabrom fudbaleru".

Pogledajte kako se ponašao tokom intoniranja britanske himne...

Komentari / 0

Ostavite komentar