"Гога се само осмехуо и – пао!"

Саиграч и кум преминулог Горана Гогића, Ђорђе Ракић, смогао је снаге да у интервјуу за "Спортски журнал" исприча шта се све издогађало тог кобног 3. јула.

Фудбал 21.07.2015 | 15:00
"Гога се само осмехуо и – пао!"

Саиграч. Пријатељ. Кум.

И добро и лоше, Ђорђе Ракић и Горан Гогић делили су заједно. У Црвеној звезди, а потом и далекој Кини.

Све до кобног дана, 3. јула ове године...

"Био је лагани тренинг пред утакмицу. Све је било редовно... Гога је иначе био у форми, проглашен је за најбољег на мечу претходног кола. Док смо улазили у аутобус, причали смо и насмејао се. Окренуо сам се да узмем телефон и кад сам неколико секунди касније погледао ка њему, био је повијен ка поду", једва је Ракић успео да исприча у интервјуу за "Спортски журнал" шта се догодило са Гораном.

"Нисам био у тренутку свестан шта се дешава. Милио сам да тражи неђто, био је у положају као да ће да дохвати торбу. Дозивао сам га, а кад сам га додирнуо осетио сам бесвесно тело", причао је Ракић.

"Играчи су почели да вриште и истрчавали су из аутобуса. Несвесно сам почео да му масирам срце, иако нисам знао да је инфаркт. Видео сам да нема пулс. Доктор је брзо дошао, започели смо реанимацију. Ниједног тренутку на путу до болинце није давао знаке живота", присећао се Ракић.


У року од 15 минута, несрећни Горан већ је био на апаратима, јер је болница близу стадиона Ђингдаоа, али...

"У копачкама смо га изнели и ставили на апарате, урађено је све у најбржем могућем року. По изразу лица доктора, било ми је одмах јасно да ће тешко да преживи. Већ после 20 минута, рекао је да нема шанси. Били смо нон-стоп уз њега, покушавали смо три сата. И ништа. Изгубили смо Гогу".

Смрт је констатована 3. јула у 22.25 по локалном времену, у тренутку када је Гогу за руку држала супруга Милена.

"Нисам био присебан да по доласку у болницу окренем Горанову супругу, урадио је то Кинез којиу је у клубу знао српски, јер је живео у нашој држави. Имао је људе који га воле и волео је поред себе, није вредело. Задесила га је страшна судбина, и њега, и нас", рекао је Ракић за "Журнал".

"Имао сам част и срећу да ме такав човек изабере за кума. Био је велики борац, професионалац, скроман, васпитан и поштен. Говорио је: 'Даће Бог, само нека је здравља'. Увек умерен у свему, давао ми је мир. Враћао ме је на земљу, саветовао...", додао је на крају разговора.

Гогић је сахрањен у родној Кули, у суботу, уз химну Црвене звезде.

"Гога је највећи звездаш ког сам упознао", тврди Ракић.

Коментари / 0

Оставите коментар