"Goga se samo osmehuo i – pao!"

Saigrač i kum preminulog Gorana Gogića, Đorđe Rakić, smogao je snage da u intervjuu za "Sportski žurnal" ispriča šta se sve izdogađalo tog kobnog 3. jula.

Fudbal 21.07.2015 | 15:00
"Goga se samo osmehuo i – pao!"

Saigrač. Prijatelj. Kum.

I dobro i loše, Đorđe Rakić i Goran Gogić delili su zajedno. U Crvenoj zvezdi, a potom i dalekoj Kini.

Sve do kobnog dana, 3. jula ove godine...

"Bio je lagani trening pred utakmicu. Sve je bilo redovno... Goga je inače bio u formi, proglašen je za najboljeg na meču prethodnog kola. Dok smo ulazili u autobus, pričali smo i nasmejao se. Okrenuo sam se da uzmem telefon i kad sam nekoliko sekundi kasnije pogledao ka njemu, bio je povijen ka podu", jedva je Rakić uspeo da ispriča u intervjuu za "Sportski žurnal" šta se dogodilo sa Goranom.

"Nisam bio u trenutku svestan šta se dešava. Milio sam da traži neđto, bio je u položaju kao da će da dohvati torbu. Dozivao sam ga, a kad sam ga dodirnuo osetio sam besvesno telo", pričao je Rakić.

"Igrači su počeli da vrište i istrčavali su iz autobusa. Nesvesno sam počeo da mu masiram srce, iako nisam znao da je infarkt. Video sam da nema puls. Doktor je brzo došao, započeli smo reanimaciju. Nijednog trenutku na putu do bolince nije davao znake života", prisećao se Rakić.


U roku od 15 minuta, nesrećni Goran već je bio na aparatima, jer je bolnica blizu stadiona Đingdaoa, ali...

"U kopačkama smo ga izneli i stavili na aparate, urađeno je sve u najbržem mogućem roku. Po izrazu lica doktora, bilo mi je odmah jasno da će teško da preživi. Već posle 20 minuta, rekao je da nema šansi. Bili smo non-stop uz njega, pokušavali smo tri sata. I ništa. Izgubili smo Gogu".

Smrt je konstatovana 3. jula u 22.25 po lokalnom vremenu, u trenutku kada je Gogu za ruku držala supruga Milena.

"Nisam bio priseban da po dolasku u bolnicu okrenem Goranovu suprugu, uradio je to Kinez kojiu je u klubu znao srpski, jer je živeo u našoj državi. Imao je ljude koji ga vole i voleo je pored sebe, nije vredelo. Zadesila ga je strašna sudbina, i njega, i nas", rekao je Rakić za "Žurnal".

"Imao sam čast i sreću da me takav čovek izabere za kuma. Bio je veliki borac, profesionalac, skroman, vaspitan i pošten. Govorio je: 'Daće Bog, samo neka je zdravlja'. Uvek umeren u svemu, davao mi je mir. Vraćao me je na zemlju, savetovao...", dodao je na kraju razgovora.

Gogić je sahranjen u rodnoj Kuli, u subotu, uz himnu Crvene zvezde.

"Goga je najveći zvezdaš kog sam upoznao", tvrdi Rakić.

Komentari / 0

Ostavite komentar