Човић: Посјета Београду је изнуђена

"Сусрет у Београду чланова Предсједништва БиХ и премијера Србије Александра Вучића може дипринијети смиривању страсти", изјавио је данас у Сарајеву предсједавајући Предсједништва Драган Човић и додао да нам не требају нови сукоби већ реално сагледавање проблема из прошлости.

Босна и Херцеговина 20.07.2015 | 14:29
Човић: Посјета Београду је изнуђена

"Састанак у Београду ће бити приликла да се ријеше проблеми међу партнерима који заједно треба да креирају бољи амбијент у регији", сматра Човић и истиче да се инцидент у Сребреници није смио догодити, те да је након тога састанак у Београду изнуђен.

"Сад правимо импровизацију и није то посјета на позив господина Вучића него смо ми сложили ствари сложили тако да испадне на је на његов позив'', тврди Човић и напомиње та та његова тврдња можда није дипломатска али то је истина.

,,Контактирали смо након свега што се десило господина Вучића и сложили смо се да би ово могао бити начин да се нађе рјешење за насталу ситуацију.На тај начин ћемо покушати и мало смањити притисак који се дешава у БиХ на господина Изетбеговића'', каже Човић и додаје:

,,Да се оно у Сребреници није десило сада би тражили рјешење како ће предсједник Србије Томислав Николић доћи у посјету БиХ,а не да ми идемо у Београд.Ова наша посјета је изнуђена''.

Иако се чланови БХ Предсједништва,према ријечима Човића,у Београду неће састати са предсједником Србије,раније одгођена посјета Томислава Николића БиХ могла би се реализовати у септембру или отобру ове године.

Човић,који је преузео осмомјесечно предсједавање Предсједништвом БиХ,истиче да ће у Београду вјероватно бити ријечи и о рефрендуму о Суду и Тужилаштву БиХ у Репубублици Српској,али након сусрета Вучић-Докик цијела та прича,како каже,добила је оптимистичан приступ.

На питање шта он лично мисли о референдуму одговара:

,,Мислим да је због динамике и свега онога што се дешава око нас некада неке коментаре мудрије прећутати и кроз реалан живот послати поруку шта мислите о том чину.Ја вјерујем да референдума на крају неће бити''.

Човић је истакао да су за БиХ приоритети успостављање механизма координације и усвајање плана европаких реформи.Он тврди да ће оба документа бити усвојена за 10-ак дана.

(БН ТВ)

 

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

дада

20.07.2015 12:36

Све је вала на силу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан.бл

20.07.2015 15:15

Вала и јесте. Дрзе нас на силу у дрзави званој БиХ. Зато, да се разидјемо као људи... Зивела независна Република Српска

Name

Ја

20.07.2015 15:31

А кад га волимо на силу...

Name

где је Николић

20.07.2015 12:40

Када је Додик био у Београду код Вучића, неко је написао да се са предсједником владе једне замље састаје предсједник владе друге замље, шта је сад ово предсједник владе са три предсједника једне државе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре дада

20.07.2015 12:48

И на силу је некад добро.Битно је да им буде фино..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Памет међу људима

20.07.2015 12:56

Хајде људи, нека памет царује. Идите ка сређивању ситуације јер никоме, ама баш никоме, зло не доноси добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лапсус Лингуае

20.07.2015 12:57

"Контактирали смо након свега што се десило господина Вучића и сложили смо се...____ За доктора наука и није баш нешто писмен.____ Након свега што се десило, контактирали смо господина Вучића, и сложили се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лапсус Лингуае

20.07.2015 17:35

Момци, умјесто да учите граматику и семантику то јест правилан редослијед ријечи у реченици, ви браните љубљеног шефа и лупате минусе.

Name

марко самардзиц

20.07.2015 13:14

Цовицу ти си медју првих 5 криваца за економски геноцид!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

20.07.2015 13:20

Само пљацка код Вас политицара није на силу, она иде глатко и око тога се врло лако договорите, јос ако потписују други а ви дијелите пллијен куце љепсе и здравије за вас. И јос се молите богу, крстите, и гледате насу дјецу у оци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

20.07.2015 14:53

Балкански циркус се наставља , раја купуј карте док још има !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Који Љ.

20.07.2015 15:15

који љигавац. Нигдје га није било по латинском рецепту "сацекај да се поубијају" па онда ступи на сцену као спасилац. Само кога кад сви буду укокани. Е мој цовицу, па ти сам себе назва лазовом, а да не каземо сто осрамоти остале колеге. Па и ако сте испровоцирали реакцију - прицу да вас Вуциц као тобозе позове, бар си о томе могао да цутис. Наговорили сте искреног Вуцица да он сам то тако постави , па му сад (поново) забисте ноз у ледја. Теско хрватском народу у БиХ кад га ти представљас. Теби, али и Додику и Изетбеговицу су само васи дзепови вазни. Ко ј.... е народ. Бозе, бозе, КАКО ИСПАДЕ ЉИГАВ И БЕЗ КИЦМЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

20.07.2015 15:19

Како ће Изетбеговиц Погледати Вучић у очи,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

20.07.2015 15:46

врло лако

Name

Јасенко

20.07.2015 16:02

Три јахача мало јача одјахаће на ноге српском премијеру да му се извину за инцидент у Сребреници из које је једва извукао живу главу.То се очекује, прије свега од Бакира који би коначно требао да искрено прихвати пружену руку помирења од стране г-дина Вучића и да престане са константним оптуживањем српског народа и његових лидера.Али, нажалост, видјећемо и чућемо да ће он, чим се врати из БГД, почети по старом.

Name

лав

20.07.2015 19:12

Како це погледати Бакир у оци Вуцицу па то је бабин син он нема ни образа ни карактера и са Алијом су се Срби договарали и сваки пута је кукавицки погазио обецање. Кад Бакир има образа да оде у Сребреницу цији је злоцин договорио његов бабо сто те онда цуди за посјету Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

21.07.2015 08:05

Јест нам преддседник лијеп ,ко да је нас.

ОДГОВОРИТЕ