Богдан: Ноле нас је стално звао, хтјели смо ''Салатару'', али...

Селектор тениске репрезентације Богдан Обрадовић рекао је да је цела екипа обавила сјајан посао у четвртфиналу Дејвис купа против Аргентине, упркос поразу.

Тенис 20.07.2015 | 18:00
Богдан: Ноле нас је стално звао, хтјели смо ''Салатару'', али...

Тениска репрезентација Србије није успела да се пласира у полуфинале Дејвис купа, пошто је у Буенос Ајресу изгубила од Аргентине са 4-1.

Четврти поен за Аргентину освојио је Карлос Берлок, којем је Филип Крајиновић предао меч при вођству Аргентинца од 6:1, 3:0.

"Дали смо све од себе, захвалио бих играчима који су се одазвали. Наш план је био да ове сезоне покушамо да освојимо Дејвис куп, али то, нажалост, нисмо успели. Све је урађено врхунски, али нисмо имали резултат. Ако будемо задржали овакву енергију у тиму и посвећеност убеђен сам да резултат мора да дође", рекао је Обрадовић.

Он је поновио да дуел није игран у добрим условима.

"Целом тиму морам да честитам, имали смо екстремно тешке услове за тренинг – хладну халу, непријатну климу... Али лекар је успео све да их задржи здраве. Све је било учињено да нам неко створи услове у којима ће нам бити тешко да одржимо играче здравим, а ми смо то заиста и успели", истакао је Обрадовић.

Он је навео да ће током предстојећих турнира разговарати са играчима како би направили план за следећу годину, за коју је рекао да је компликована, пошто ће бити игран и олимпијски турнир.

"То ће бити напорно за играче, поред свих обавеза које имају на АТП. Свака част Ненаду Зимоњићу који има проблема са леђима, али је одлучио да игра и дао је све од себе. Добро је поднео све тренинге и уклапао се колико је могао на тешку подлогу коју су нам наметнули", казао је он.

Обрадовић је похвалио и Виктора Троицког, Филипа Крајиновића и Душана Лајовића, за које је рекао да је "жртвовао недељу", јер мора да освоји што више бодова како би дошао до главног жреба на УС опену.

"Јанко Типсаревић је у опоравку, али је дошао да буде са репрезентацијом. Новак Ђоковић је много подржавао екипу, слао је поруке, саветовао је играче", рекао је Обрадовић.

Репрезентативац Филип Крајиновић рекао је да је предао меч Берлоку пошто је истегао трбушни мишић.

"То сам осетио још после меча првог дана против Леонарда Мајера. Нисам могао да се опоравим, нисам желео да предам јер играм за репрезентацију, али морао сам. Аргентина је тежак противник, играли су феноменално, а нама је било тешко без Новака и Јанка. Дали смо све што смо могли, стигао сам нешто касније и нисам могао најбоље да се прилагодим, али без обзира на све, они су били бољи од нас", рекао је Крајиновић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милорад

20.07.2015 16:41

Нема Дјоковиц ту пара, па се и нетруди да буде у екипи. Ипак провидно.

ОДГОВОРИТЕ